Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TRAGEDIJA NA HVARU

VLASNIK RESTORANA U KOJEM SU VEČERALI OTROVANI TALIJANI: ‘Znao sam da nema šanse da su se otrovali spizom’

Vlasnik restorana ‘Bonaca’, koji se našao pod svjetlom javnosti nakon smrti talijanskog menadžera, opisao je šok koji je doživio kada mu je policija objasnila što se dogodilo

Nakon što je vijest o smrti na brodu talijanskog menadžera Eugenija Vincija (57) i trovanju nekoliko putnika šokirala Hrvatsku, restoran ‘Bonaca’ Dražena Bonkovića našao je pod povećalom javnosti budući da su baš tamo, u ponedjeljak navečer, večerali talijanski turisti. Prema neslužbenim informacijama, ipak je vjerojatno bila riječ o trovanju ugljičnim monoksidom koji je iscurio iz generatora brodskog motora, a ne školjke.

“Znao sam da ne postoji ni najmanja mogućnost da su se talijanski turisti koji su večerali kod mene, u mome restoranu ‘Bonaca’ otrovali spizom. Ja kupujem samo frišku spizu i vodim brigu o onome što stavljam ljudima na stol. Jako mi je žao što se sve ovo dogodilo, što je čovjek preminuo i što su djeca u jako teškom stanju. Samo molimo Boga da oni prežive”, rekao je Bonković za Slobodnu Dalmaciju.

ZA SMRT NA BRODU NISU KRIVE ŠKOLJKE, NEGO TROVANJE PLINOM? ‘Djeca su stabilno, ali i dalje životno ugrožena’

Dvije obitelji na večeri

Kaže da je u ponedjeljak poslijepodne telefonski s broda obavljena rezervacija u njegovu restoranu te da je najavljeno da će gosti doći na večeru u 21 sat. “I tako je bilo oko 21 sat oni su došli. Radilo se o dvije obitelji, odnosno o šest odraslih ljudi i dvoje djece. Čim su sjeli za stok naručili su hvarsku gregadu, dagnje na buzaru, jedan pileći file, dva puta pečenu hobotnicu sa pinjolima, grčku salatu i šurle sa tartufima.

Nakon predjela i glavnog jela još su jednom naručili porciju dagnji. Račun sam im izdao u 22.47 sati, nakon čega su napustili restoran. Bili su jako dobro raspoloženi, nasmijani i moram reći da su bili jako zadovoljni hranom i pićem. Nisu imali nikakve primjedbe. Stalno su mu govorili kako je hrana dobra”, ispričao je Bonković.

TALIJAN KOJI JE BIO NA BRODU: ‘Eugenio je izgubio svijest i udario glavom, djeca su u teškom stanju, tragedija’

Privremeno zatvorili restoran

Međutim, oko 11 sati doživljava šok kada mu u restoran dolazi policija koja mu je objasnila kakava se tragedija dogodila. Ispričao je kako je potom doživio najgore jutro u životu. Policija je zapečatila restoran i kuhinju te su im zabranili rad te se opet vratili na brod. Restoran je kasnije opet otvoren. “Kod nas dolaze oko 17 sati te su tada tražili od mene da im dam namirnice iz frižidera, koje su bile izdane po računu gostiju iz Italije. Dao sam im dagnje, hobotnicu i pileći file, kao i sve ostalo što su tražili iz kuhinje. Sve namirnice koje su tražili su i dobili i sve su te namirnice imale deklaracije i račune sa poznatim dobavljačem.

Utvrđena je sljednost namirnica, a od mene su još tražili da im pokažem i ostale račune iz restorana te večeri, kako bi vidjeli je li još netko naručivao istu hranu kao i Talijani. Još su gosti sa tri ili četiri stola jeli dagnje i nikome ništa nije bilo. Nitko nije bio otrovan. Napravili su zapisnik i rekli da prema svemu viđenome mi nismo uzrok trovanja i da možemo nastaviti raditi”, rekao je Bonković te dodao da nikada prije nije imao problema.

Povratak na Net.hr