VLAHUŠIĆ OPET POBIJEDIO 'Tolika količina pozitivne energije nije davno viđena'

Prijevremeni lokalni izbori u drugom krugu u nedjelju su održani u pet gradova i pet općina: gradonačelnici su izabrani u Dubrovniku, Korčuli, Novom Marofu, Hvaru i Pagu, a načelnike su dobile općine Milna na Braču, Strahoninec, Čaglin, Petlovac i Gudinci.

Prema privremenim rezultatima, gradonačelnik Dubrovnika je ponovno Andro Vlahušić (HNS- SDP-HSU), novi gradonačelnik Novog Marofa je Siniša Jenkač (HDZ), gradonačelnik Hvara ponovno je Rino Budrović (SDP). U Pagu je u drugom krugu pobijedio dosadašnji gradonačelnik Željko Maržić, član Paške stranke, koja ga je kandidirala u koaliciji s SDP-om, HSS-om i DC-om, a novi gradonačelnik Korčule je Andrija Fabris (HDZ), koji je u drugi krug ušao s manje glasova od protukandidata Franca Steneka (SDP).

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je nakon objave izbornih rezultata rekao kako je u dva tjedna dvaput pobijedio te da “tolika količina pozitivne energije nije davno viđena”. “Večeras ćemo slaviti, a već sutra nastavljamo raditi kako bi i dalje bili prvi u svemu”, rekao je Vlahušić. Njegov zamjenik Željko Raguž rekao je kako je na izborima pobijedio Dubrovnik. ”Dokazali smo da se Dubrovnik ne može voditi ni iz Metkovića, ni Križevaca ni Zagreba, ali ni iz Bruxellesa. Pobijedio je Dubrovnik”, rekao je Raguž.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač je rekao da je prije drugog kruga očekivao pobjedu u omjeru 60:40 te da je to i ostvareno. Zahvalio je svim biračima na podršci, a sve stranke pozvao je na suradnju u interesu grada Novog Marofa. Među prvima Jenkaču je čestitao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji je stigao u Novi Marof. U izjavi za novinare Brkić je pozvao Zorana Milanovića da što prije raspiše izbore jer, kako kaže, svaki novi dan ove Vlade je agonija za hrvatsko gospodarstvo i za budućnost mladih ljudi. Dodao je i da će bez obzira kada će se izbori održati HDZ biti uvjerljivi pobjednik. Kako je ocijenio, lokalni izbori su pokazatelj da se hrvatski narod vraća HDZ-u i njegovim koalicijskim partnerima. Naglasio je da je HDZ pobjednik u 9 od 17 gradova i općina gdje su održani prijevremeni izbori te je proglasio je HDZ pobjednikom ovih izbora.

U nedjelju je u drugom krugu prijevremenih izbora za novu načelnicu općine Milna na Braču izabrana Ana Maria Rošin (HDZ); u općini Strahoninec, u Međimurskoj županiji, pobijedio je dosadašnji načelnik Franjo Lehkec (HSS). Za načelnika općine Čaglin u Požeško-slavonskoj županiji izabran je Dalibor Bardač (HDZ- HSS), a za načelnika baranjske općine Petlovac kandidat koalicije HDZ-HSS Milan Knežević. Za načelnika općine Gundinci, u Brodsko-posavskoj županiji, izabran je Ilija Markotić (SDP-HNS).

U prvom krugu prijevremenih lokalnih izbora 8. ožujka, za novog gradonačelnika Raba izabran je HDZ-ovac Nikola Grgurić, a gradonačelnik Zeline je HNS-ov Hrvoje Kosces. U Omišu i Zlataru pobijedili su nezavisni kandidati Ivan Kovačić i Stanko Majdak.

U Rugvici je za novog načelnika izabran Mato Čičak (HDZ, HSLS, HSP AS-a), u Kukljici na Ugljanu pobijedio je kandidat grupe birača Marin Boško, a u Lumbardi Igor Kršinić (HDZ, HSP- AS, HSS i HSLS).

Povratak na Net.hr