ODGOVOR MINISTRA

VLAHO OREPIĆ ODBRUSIO KARAMARKU: ‘Ja sam ministar unutarnjih poslova! Hvala lijepo!’

Iako se najavljivala smjena ravnatelja policije, to se, zasad, nije dogodilo. Vlado Dominić i dalje radi svoj posao, potvrdio je u emisiji Otvoreno ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Odgovorio je i prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, prenosi HRT.

“Procesi promjene ljudi u MUP-u su posljedica reorganizacije ili posljedica eventualnih propusta. MUP ima jasnu zadaću i jasnu odgovornost. Ministar odgovara premijeru, a ja sam ministar”, dodao je. Na pitanje što je onda sa smjenom šefa PNUSKOK-a Marija Bertine, Orepić kaže da je to posljedica zahtjeva za reorganizacijom, piše 24sata.

KARAMARKO: ‘Čuo sam da je ravnatelj policije smijenjen’; OREPIĆ: ‘Ne, to nije istina!’

MINISTAR OREPIĆ: Bit će kadrovskih promjena u MUP-u, ali nakon analize sustava

Reorganizacija MUP-a

“Mi završavamo proces detekcije stanja u prostoru. Idući tjedan će se susresti jedan stručni tim i idemo u reorganizaciju. Sve ove kadrovske promjene koje su se dogodile i koje će se događati su u tom kontekstu. Ne dolaze u obzir nikakvi pritisci”, dodao je Orepić.

O nezadovoljstvu HDZ-a nekim potezima Marija Bertine, Orepić kaže: “Morat ćete njih pitati. Gospodin Bertina ostaje u sustavu, ali na drugoj poziciji. Radimo vrlo odgovoran posao i radimo ga vrlo brzo jer to se od nas očekujemo. I nastavit ćemo u tom tempu. Napravit ćemo reorganizaciju koja će odrađivati ono što teba, osnovnu ulogu MUP-a, koja će biti u funkciji svih građana”, dodao je.

Tomislav Karamarko
Tomislav KaramarkoFoto: Grgur Žucko/PIXSELL

Na pitanje voditelja emisije Domagoja Novokmeta kako onda tumači izjavu prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka koji je rekao da po njegovima informacijama Dominić odlazi, Orepić je odgovorio i više nego konkretno: “Ja sam ministar unutarnjih poslova! Hvala lijepo!”

Povratak na Net.hr