Vlada: Vratite nam 625 kuna, ali ne znamo kako

shimmer fallback

Vlada još nema odgovor na pitanje kako bi oni koji su isplatili po 1250 kuna božićnice trebali vratiti pola iznosa.

22.12.2009.
11:51

Premijerka, pak, poručuje tek da je odluka jasna i da se nema što dodati.

Sindikat državnih službenika zato je u ponedjeljak članovima ponudio obrasce punomoći sindikatu za pokretanje postupka mirenja (što je zakonska procedura) i u konačnici sudskih postupaka za isplatu neisplaćenog dijela božićnice za 2009. godinu.

"Tko vjeruje Vladi nek' čeka, drugi mogu tužiti", poručio je sindikat, prenosi Večernji list.

U međuvremenu, dok se borba između sindikata i Vlade nastavlja, ministar zdravstva Darko Milinović bolnicama je poslao dopis da isplate "nagrade za božićne blagdane" u visini od 625 kuna, bez spominjanja vraćanja polovice iznosa.

"Ministar nije naveo da se pola iznosa vrati jer to prema zakonu i ne može tražiti. Zanimljivo je da polovicu božićnice o kojoj je riječ naziva "nagrada". Nagrada je nešto što se daje jednokratno, znači nema govora o drugom dijelu u ožujku", kaže Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

U nedoumici su i dekani fakulteta, koji još uvijek ne znaju preko kojih sredstava će isplatiti božićnice. Mnogi fakulteti koji imaju vlastiti priljev novca najvjerojatnije će pola božićnice namiriti iz toga fonda i tako premostiti nezavidnu situaciju. No, tu mogućnost nemaju svi.

"Mi smo između čekića i nakovnja. Ljetos smo izgubili sudski spor na svim razinama i isplatili iz vlastitih sredstava oko 1,4 milijuna kuna upravo zbog neisplaćenih božićnica 2001. godine. I ovaj će nas put tužiti ne isplatimo li božićnice. Ako, pak, isplatimo više od onoga što je Vlada rekla... U utorak ćemo odlučiti kako postupiti", rekao je prof. dr. sc. Mladen Radujković, dekan Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

Prethodni članci:

arti-200912160116006 arti-200912160643006 arti-200912140425006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali