SPAS ZA DIO GRAĐANA

VLADA PRIPREMA OTPIS DUGOVA: Skidat će se dugovi do visine prosječne plaće?

Ove je godine blokirano još 1700 novih građana pa se tako brojka blokiranih popela na 330 tisuća. Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako država namjerava otpisati dio tih dugova.

‘Mislim da ćemo time zahvatiti jedan značajan broj hrvatskih građana, poglavito onih koji su možda socijalno i gospodarski slabijeg imovinskog stanja’, rekao je Zdravko Marić.

Onima s manjim dugovanjima, otprilike u visini prosjećne neto plaće ili nešto više, država namjerava oprostiti dug, doznaje RTL.

Sutra sastanak na Pantovčaku

Već sutra će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku okupiti ministra Marića, njegovog prethodnika Borisa Lalovca te predsjednicu udruge Blokirani.

‘Stvarno je ovo najveći takav ikad osmišljen skup. Naša rješenja koja ćemo mi stavit na stol će ići po kategorijama. Znaći i ovršni zakon nesumnjivo koji je bio okidač, ali i stečajni i zakon o stečaju potrošaća, staviti u ovir društvenih zbivanja i usporedit sa Lex Agrokorom na primjer’, rekla je Miriam Kervatin iz udruge Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku.

Ministar pravosuđa slaže se da zakon treba mijenjati

Okruglom stolu će se pridružiti i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, jedan od tvoraca Ovršnog zakona. Slaže se kako zakon treba mijenjati.

‘Ono što mi se čini jako dobro, još je bilo i u prvom čitanju da se jedina nekretnina ne može prodati za manji iznos od 20 tisuća kuna. Ovo što sada u drugom čitanju vidim jedina nekretnina bi bila izuzeta zapravo od ovrhe kao neke druge stvari koje su izuzete tako da mi se čini da su to dobre stvari’, rekao je Bošnjaković.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr