Play ponuda

VLADA ODLUČILA: / Sav potreban novac za liječenje djece iz Klaićeve bit će osiguran iz proračuna

Image
22.6.2017.
13:43
Play ponuda

"Sav potreban novac bit će osiguran iz državnog proračuna", ističu iz Banskih dvora u povodu inicijative Sindikata policije.

Vlada je, naime, u srijedu zadužila Ministarstvo zdravstva da putem Povjerenstva HZZO-a pripremi temeljitu analizu opravdanosti indiciranja lijeka Dinutuximab beta Apeiron kod sedmero djece, koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma ovisno o njihovom zdravstvenom stanju.

Slijedom te analize i preporuke Povjerenstva Ministarstvo će Vladi dostaviti prijedlog modaliteta osiguranja novca iz proračuna za nabavku spomenutog lijeka.

Premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade naglasio kako Vlada želi pokazati "solidarnost i empatiju i maksimalan izlazak u susret kada je riječ o zdravlju djece".

Mišljenje Povjerenstva trebalo bi biti poznato početkom idućega tjedna.

Nacionalni Sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova pokrenuo je, naime, inicijativu za prikupljanje novca za kupnju lijeka za sedmero oboljele djece koja se liječe u Zagrebu i Rijeci. Sindikat predlaže da se policijski dužnosnici i drugi djelatnici odreknu dijela svog regresa u iznosu od 50 kuna.

Image
ODLUČILI SE ODREĆI REGRESA: /

Sindikat policije pokreće prikupljanje sredstava za djecu iz Klaićeve

Image
ODLUČILI SE ODREĆI REGRESA: /

Sindikat policije pokreće prikupljanje sredstava za djecu iz Klaićeve

Play ponuda
Play ponuda