Pogledajte rezultate ispitivanja kvalitete goriva na svim testiranim crpkama

19.12.2014.
13:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako je procijenjeno da je u javnom interesu da rezultati ispitivanja kvalitete tekućih naftnih goriva, a zbog zaštite prava potrošača, podaci su pušteni u javnost.

S kojih su sve benzinskih postaja u Hrvatskoj uzeti uzorci goriva, koji su potom obrađeni u Zavodu za ispitivanje kvalitete, možete pogledati ovdje:

Tablica ispitivanja kvalitete goriva - 18-12-2014 by Vlada Republike Hrvatske

https://www.scribd.com/embeds/250485926/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-F5CV7KKa6V3E1Z8aDrlW&show_recommendations=true

Podsjetimo, nepravilnosti su pronađene na četiri benzinske postaje: Crodux, Zagrebačka bb, Sisak,Crodux, Gospodarska 29b, Varaždin, Crodux, BP Dugopolje jug i Naftne crpke ulice d.o.o. Županja.

Kod Croduxovih postaja 'pao' je dizel, dok kod posljednje spomenute postaje test nije prošao ni dizel ni Eurosuper 95.

Burna reakcija

Iz Ministarstva gospodarstva su najavili da će biti pokrenuti prekršajni postupci. Ivan Čermak, vlasnik benzinskih postaja Crodux zaprijetio je pak tužbom ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku, koji je odlučio objaviti na kojim se benzinskim postajama toči gorivo loše kvalitete. Tvrdi da su goriva koja se prodaju na Croduxovim crpkama najviše europske kvalitete.

Ministar Vrdoljak je najavio je kako se akcija provjere goriva na benzinskim tvrtkama nije dugo provodila, ali da će se od sada provoditi u kontinuitetu. Pozvao je sve trgovce naftnim derivatima Hrvatskoj da ne manipuliraju kvalitetom goriva te da hrvatskim građanima osiguraju kvalitetno gorivo.

Na kraju bi od svega najviše koristi trebali imati potrošači odnosno vozači.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali