Vlada ispunila želju Grabar Kitarović, ona ostala u čudu

Vlada je na današnoj sjednici Uredu predsjednika Republike na upravljanje dala rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici u koji je preseljenje svoga ureda najavila novoizbrana predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

”Ovom se odlukom, na temelju prijedloga Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), daje nekeretnina u Visokoj, kojom je upravljao Ured za rezidencijalne potrebe, na upravljanje Uredu predsjednika Republike i taj objekt više neće biti objekt u vlasništvu Republike Hrvatske”, objasnio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Vlada je tako i formalno potvrdila svoju najavu, odnosno najavu premijera Milanovića od prije dva tjedna da će izabranoj predsjednici Grabar Kitarović izaći u susret u njezinoj želji da ured ima u Visokoj, a ne kao prijašnji predsjednici na Pantovčaku. Ostojić je novinarima prije sjednice Vlade kazao, što se sigurnosnih razloga tiče, za preseljenje u rezidenciju u Visokoj nema prepreka jer je riječ o štićenom objektu. Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić procjenjuje da bi radovi na rezidenciji mogli trajati najmanje osam mjeseci jer se radi o spomeničkoj baštini, javlja HRT.

Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u priopćenju je pozdravila spremnost Vlade na suradnju, ali izrazila čuđenje zbog trenutka i načina na koji je Odluka donesena. ‘Vlada je trebala pričekati preuzimanje dužnosti Predsjednice i službeni zahtjev Vladi za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice. Državna rezidencija u Visokoj ulici pritom bi mogla biti jedno od rješenja’, stoji u priopćenju. Dodaje se kako će ‘prije donošenja konačne odluke izabrana Predsjednica imenovati povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu. Izabrana predsjednica izražava nadu u spremnost Vlade na suradnju pri sazivanju zajedničke sjednice Vlade, kao i u drugim inicijativama’, zaključuje se u priopćenju.

Povratak na Net.hr