MATERIJALNA PRAVA

VLADA I SINDIKATI PRI KRAJU PREGOVORA: Uskoro dogovor oko osnovice plaće, prijevoza i povlaštenih mirovina

Nakon novog kruga pregovora Vlade i sindikata o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za javne službe, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo dinamikom pregovora, koji će, po njegovu očekivanju, biti završeni idućeg tjedna.

Koordinator sindikalnoga pregovaračkog tima Branimir Mihalinec također vjeruje da se pregovori približavaju kraju, te da će se uskoro naći kompromisno rješenje, dobro i za radnike i za poslodavce.

Pregovori idu dobrom dinamikom i nadamo se da bi u ponedjeljak posao mogao biti priveden kraju, odnosno usuglašena pitanja vezana uz osnovicu, prijevoz i povlaštene otpremnine, izjavio je Pavić nakon završetka današnjeg kruga pregovora i najavio nastavak.

Pitanje prijevoza, po Pavićevim očekivanjima, u cijelosti bi trebalo biti usuglašeno u srijedu, kada će se pregovarati i o povlaštenim otpremninama. Za ponedjeljak bi tako još ostalo otvoreno pitanje osnovice te usuglašavanje konačnog prijedloga TKU-a.

“Bliži se prosinac, a mi želimo biti odgovorni prema djelatnicima u zdravstvu i školstvu, socijali i kulturi, da znaju što mogu očekivati i da ne bude panike u vezi materijalnih prava i plaće za studeni koja se isplaćuje u prosincu”, rekao je Pavić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr