KORONAKRIZA

VLADA DANAS ODLUČUJE O KAZNAMA ZA NEPOŠTIVANJE MJERA I POMOĆI PODUZETNICIMA: ‘Na pravičan način pokrit ćemo sve’

U otvorenom dijelu Vlada će raspravljati i o prijedlogu zaključka o mjerama pomoći gospodarstvu zbog epidemije

Danas oko 15 sati u Banskim dvorima počinje sjednica Vlade na kojoj će, zbog izolacije u kojoj se našao, premijer Andrej Plenković sudjelovati online.

Prema dnevnom redu otvorenog dijela sjednice, Vlada bi sjednicu trebala početi pregledom aktualnih informacija o epidemiji covida-19 u Hrvatskoj, a potom slijede, između ostalih, predstavljanje nacrta prijedloga Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakon o lokalnim izborima.

U otvorenom dijelu Vlada će raspravljati i o prijedlogu zaključka o mjerama pomoći gospodarstvu zbog epidemije.

Odmah potom navodi se nekoliko točaka u kojima će tema biti programi o zajmovima tvrtkama, te mikro i malih zajmova za ruralni razvoj.

Posebne točke odnosit će se na donošenje mišljenja Vlade na izvještaje DORH-a o radu državnih odvjetništava u 2019. godini, te izvještaj predsjednika Vrhovnog suda o stanju sudske vlasti u Hrvatskoj za prošlu godinu.

Marić o zahtjevima poslodavaca: ‘Bit ćemo pravični’

Vlada bi danas trebala izaći pred poduzetnike sa svojim prijedlozima pomoći za dio gospodarstva koji je zatvoren uslijed borbe s koronavirusom. Dok čekaju mjere za spas dio poduzetnika će prosvjedovati.

Neslužbeno se doznaje kako će pred Ministarstvom financija upaliti lampione.

Sastanak Vlade i poduzetnika počeo je u 10.30 sati. Ministar financija Zdravko Marić prije toga je izjavio:

“Kao što je rekao premijer Plenković, na pravičan način pokrit ćemo sve. Više pojedinosti saznat ćete nakon sastanka”, rekao je Marić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr