Plin poskupljuje za čak 35 posto?!

HEP je za kućanstva tražio poskupljenje struje od čak 22 posto, a zahtjev su službeno uputili Ministarstvu gospodarstva. Procjena je bila da će konačno poskupljenje ipak biti nešto niže, a Vlada će o tome raspravljati na sjednici u petak.

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je da će na sjednici Vlade u petak biti donesena odluka o poskupljenju struje i plina.

Nedavno je HTV doznao da je HEP za kućanstva tražio poskupljenje od čak 22 posto. Zahtjev su službeno uputili Ministarstvu gospodarstva. Procjena je bila da će konačno poskupljenje ipak biti nešto niže. Neslužbeno se doznaje da će to biti 19 posto. No, plin bi mogao biti čak 35 posto skuplji!

Podsjećamo, Čačić je prošlog tjedna izjavio da još uvijek imamo jednu od najnižih cijena struje u Europi.

”Ako želimo imati jako jeftinu struju za stanovništvo, onda ćemo imati jako skup proizvod, pa ti stanovnici neće imati gdje raditi i neće moći plaćati ni tu jeftinu struju”, rekao je Čačić.

Također, piše HRT, najavio je da će inzistirati da cijena struje za gospodarstvo ne poraste jer u tom slučaju ne možemo biti konkurentni.

Povratak na Net.hr