Više od 40.000 građana dvaput mora platiti iste račune?

Zagrepčanin Ivan Klasić jedan je od 40-ak tisuća građana koji su prije 10-ak dana dobili račune za komunalnu naknadu za razliku u kvadraturi legaliziranih kuća, no umjesto da im Holding zaračuna samo razliku u kvadratima, ponovno su im zaračunali i naknadu za već plaćene kvadrate.

Tako je Klasić, koji nakon legalizacije ima 177 kvadrata kuće, dobio račun i za 112 kvadrata za koje je naknadu već platio tijekom godine, a ne samo za novolegaliziranih 65 kvadrata, piše Poslovni.hr.

”Umjesto 670 kuna dobio sam uplatnicu na 1.827 kuna iako sam 1.157 kuna već uplatio. Strašno je da se događaju ovakve stvari. Smatram da je riječ o načinu ‘ako prođe, prođe”, kazao je Klasić. Dodao je da je kao informatičar sve stavio na papir i vidio o čemu je riječ, no da brojni građani možda neće shvatiti prevaru pa će uplatiti dvaput isti iznos.

Uvidjevši pogrešku, pokušao je doći do informacija zašto nije dobio račun samo za razliku, no odgovor iz Holdingove podružnice Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo nije dobio.

Nema odgovora iz Holdinga

Iz Holdinga, unatoč molbama da objasne građanima zašto su im poslali na naplatu i plaćene kvadrate te daju savjet što da čine, nema odgovora.

Savjet građanima uputio je Igor Vujović, tajnik Udruge potrošač.


”Građani koji su primili takve uplatnice ne mogu platiti dvaput komunalnu naknadu. Predlažem svima koji su dobili takve račune da pošalju preporučenu pisanu obavijest u GSKG uz kopiju plaćenih računa za komunalnu naknadu, a ako za 15 dana ne dobiju odgovor, da ih prijave Tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva”, savjetovao je Vujović.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/vise-od-40-tisuca-graana-dvaput-mora-platiti-iste-racune-286758

Povratak na Net.hr