OŠTRA REAKCIJA BEROŠA NAKON UTAKMICE U ZADRU / 'Ovo je velika pljuska svim našim nastojanjima. Bojim se da će uskoro stići račun za tu nepromišljenost'

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je nezadovoljstvo puštanjem navijača u dvoranu na košarkašku utakmicu mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija

7.6.2021.
12:40
Pixsell

Košarkašku utakmicu u subotu su u dvorani Višnjik u Zadru pratili navijači, usprkos epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi. Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je nezadovoljstvo puštanjem navijača u dvoranu mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija.

Priopćenje iz Ministarstva zdravstva prenosimo u cijelosti: 

"Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od Covida-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji", rekao je ministar zdravstva.

Ako im je istinski stalo do navijača...'

Dodao je kako očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

"Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove", pozvao je Beroš, ističući da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

"Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne pridonose tome", poručio je ministar zdravstva.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen