PRIPREMITE SE

VIKEND ĆE BITI IZNIMNO TOPAO, ALI SREĆA NEĆE DUGO TRAJATI: Stiže snijeg, evo gdje i kada!

Vrijeme se, izgleda, ne može odlučiti je li proljeće ili zima, prevladava li sunce ili ipak kiša. Nadolazeći vikend bit će iznimno topao, no takva situacija neće dugo trajati.

Visoke temperature za studeni, i do 20 stupnjeva, onim najhrabrijima bile su povod za kupanje u moru, a danas su pale i prve snježne pahulje na Sljemenu. Iako ne mnogo, oko centimetar snijega, stigao je čak i nešto kasnije nego prosječni prvi snijeg, piše prognostičar RTL-a Nikola Vikić Topić.

Za vikend južina, sljedeći tjedan hladnoća i snijeg

Prvi snijeg na Sljemenu uglavnom bude zabilježen sredinom listopada. Najraniji prvi snijeg na Sljemenu u povijesti zabilježen je 17. rujna 1977. godine.

Južina i zatopljenje očekuju nas za vikend, a sutra će dan u unutrašnjosti započeti sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ujutro je mjestimice moguća i magla. Na Jadranu će ipak biti nešto sunčanije, a kiše može biti tek malo na južnom dijelu. Već sutra poslijepodne vjetar će na moru okrenuti na jugozapadnjak i jugo, a temperature bi na Jadranu mogle biti između 14 i 19 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti najviše dnevne temperature biti između 8 i 11 stupnjeva Celzijevih. Iako će temperature biti visoke za studeni, vikend će ipak biti kišovit, predviđa DHMZ.

Južina koju će donijeti ovaj vikend ipak neće dugo trajati, pa se već početkom sljedećeg tjedna očekuje znatno zahladnjenje, a u zapadnim je nizinama moguć i snijeg.

VAKULINA PROGNOZA: I u sljedećim mjesecima čeka nas ekstremno vrijeme

VRIJEME LUDUJE: Pripremite se fizički i psihički – ovog tjedna bit će STVARNO nepredvidivo!

 

Povratak na Net.hr