ŠTO NAS ČEKA U NEDJELJU?

VIDOVNJAKINJA PREDVIĐA REZULTATE IZBORA: ‘Bit će netko tko nije bio – a bio je’

Vera Čudina, najpoznatija hrvatska vidovnjakinja, prognozirala je rezultate predstojećeg drugog kruga izbora. U Zagrebu, kaže, ne vidi nikakav problem. ‘U drugom krugu izbora gradonačelniku će biti sve u redu, ‘ko bio taj ost’o. Bit će smicalica, raznih kritiziranja, ali uzaludan trud. Malo će se natezati tako da što dulje zadrže fokus javnosti’, kaže Čudina.

Vjeruje kako HNS-ova Anka Mrak Taritaš nema baš velike šanse za izborni trijumf, ali kad bi i pobijedila, da to ne bi bila uvjerljiva pobjeda. ‘Ako je netko dugo na vrhu i ako su građani vidjeli nešto u toj osobi i smatraju da je ta osoba nešto napravila za grad, onda imaju debeli razlog da ga opet biraju. Biraju ga iznova i iznova, a uvijek se priča nešto loše o njemu. Ja nisam pristrana, ne kažem da je netko bolji ili ne’, dodaje.

Ništa od Mosta u Metkoviću

A prema njezinim previđanjima, na čelo Knina, tradicionalne utvrde HDZ-a, zasjest će muškarac snažnog naglaska. ‘Ljudi uvijek biraju onoga tko im se čini naizgled kompleksnijim. Izgled nekada vara. Nezavisni kandidat prolazi u Kninu. Situacija će djelovati kao da će gospođa Rimac biti blizu pobjede, ali će gradonačelnik biti muškarac, vrlog britkog glasa i izuzetnog naglaska’, kaže Čudina za 24sata.

Još jedan grad u kojem će biti vrlo zanimljivo pratiti razvoj događaja je i Metković. Čudina smatra kako Mostova Katarina Ujdur nema šanse za pobjedu. Na mjesto gradonačelnika doći će ‘muškarac, rasan i stasit, koji zna što hoće; nitko ga neće skinuti s pozicije na koju on želi biti postavljen’.

Rijeka po starom

Obersnel se zato ne mora brinuti za svoju poziciju. ‘On tamo neće biti do vječnosti, ali je u čvrstoj poziciji. Malo mu se zaklima stolac, ali neće on tako lako pasti, ima dovoljno težine’, kaže Čudina.

A kako će proći Kerum i Opara u Splitu? ‘Bit će netko tko nije bio – a bio je. Na mjestu gospodina Keruma ja bih odustala, taman i da prođem. Loša je putanja u pitanju, pa bolje spriječiti nego liječiti. Jedna je to previše gusta šuma iz koje će teško izaći, pa bi mogao požaliti ‘, kaže.

Ova parapsihologinja dala je svoje viđenje teme prijevremenih parlamentarnih izbora. Ove godine, kaže, neće ih biti. ‘Bit će nekih upita, naznaka, ali iduća je godina turbulentnija za skandale, za ono ‘tko će gori tko će doli’. U trima će se ministarstvima tresti donji veš. To će početi ove godine, ali iduće će doći do krajnosti. Osim izbora, moguće je i da se sve raspadne. Neki bi možda trebali prosipati mrvice da bi se znali vratiti kući’, kaže Čudina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr