Vidošević objasnio kako mu je promaknulo da netko iz HGK 'mažnjava' milijune

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević rekao je da u ovom trenutku ne planira dati ostavku. USKOK ga, kaže, nije ispitao, no očekuje da će se to dogoditi.

22.10.2013.
16:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Cijela aktivnost pokrenuta je prije nekog vremena, kroz revizijska izvješća koja su obavljena nad Komorom i gdje su uočeni određeni propusti koji bi se mogli otkloniti u radu", rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević no naglašava da nije bilo riječi o nezakonitostima.

"Mi smo već tada u startu obavijestili sva naša nadležna tijela - upravni i nadzorni odbor koji su imali svoje sjednice, poduzeli smo sve korake koje je revizija nalagala - otklonili smo ih već u postupku revizije, imali smo i temeljem mišljenja revizije koje je išlo na DORH i policijski nadzor - i tu smo predali svu moguću dokumentaciju, i ništa nije upućivalo na ovo što se sada pojavilo u javnosti i to nas je, na neki način, sve zateklo", rekao je Vidošević.

Očekuje poziv Uskoka

Šef HGK rekao je da je jučer bio sastanak s direktorima županijskih ogranaka HGK, a danas i sjednica Nadzornog odbora koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama. O svemu je izviješten i Upravni odbor, rekao je Vidošević, i naglasio da se pored već poduzetih mjera kontrole, osnovana i posebna ustrojbena jedinica za sukladnost.

HGK surađuje s nadležnim tijelima, rekao je Vidošević, a na pitanje je li i on bio u USKOK-u rekao je da nije - no očekuje da će ga pozvati.

"Za sada ne, ali mislim da bi bilo normalno da se obavi razgovor i sa mnom i ostalim kolegama. Bilo bi logično da me pozovu", rekao je Vidošević. Kad je riječ o ostavci i hoće li je dati, Vidošević kaže - "u ovom trenutku ne".

'Za ostavku uvijek ima vremena'

O onima koji njegovu ostavku zazivaju, uključujući i neke ministre u Vladi, rekao je da su izjave bile vrlo korektne budući da je situacija sve iznenadila.

"Za ostavke uvijek ima vremena, u ovom trenutku je prioritet svih prioriteta kuća koju imamo na ovom prostoru, tek kad je ne bi imali bi shvatili što zapravo imamo", rekao je Vidošević.

Budući da je i sam rekao kako ostavku 'u ovom trenutku' ne planira dati, Vidoševića je upitan u kojem bi se trenutku to eventualno moglo dogoditi.

"Ako se pokaže da sustav kao takav nije funkcionirao tad bi bilo logično da ja kao prvi čovjek u sustavu imam i primarnu najveću odgovornost", rekao je Vidošević no pritom naglasio kako je upravo danas zaključeno da je sve bilo u skladu s procedurama.

"Ključno je da eventualne nepravilnosti nisu rezultat sustava kao takvog", rekao je Vidošević.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali