Play ponuda

VIDEO: / Svi na forum u obranu Muzila!

shimmer fallback

Na sjednici Gradskog vijeca u Puli u cetvrtak 8. svibnja s pocetkom u 17 sati vladajuca koalicija zeli usvojiti izmjene GUP-a koje omogucavaju privatizaciju i prodaju Muzila.

5.5.2014.
13:32
Play ponuda

Propali politicki projekt Brijuni rivijera blokirao je svaki razvoj grada na odabranim lokacijama vec 10 godina. Devastacija na Muzilu koja ce se dogoditi cekajuci realizaciju projekta Brijuni rivijera moze se sprijeciti samo sto skorijim koristenjem objekata. Privremeni korisnici doprinijeli bi ocuvanju Muzila dok se u procesu planiranja, u koje ce biti ukljucena cijela zajednica, ne pronade namjena od koje ce svi stanovnici grada imati najvece koristi.

Iako su se gradani u raspravu o sudbini Muzila ukljucili jos 2009. godine, gradska vlast uporno je ignorirala protivljenje 4.000 gradana privatizaciji i prodaji Muzila. Izrazito velik interes javnosti potvrduje i cinjenica da se 1.500 gradana aktivno ukljucilo u javnu raspravu za Muzil, no njihovi su prijedlozi odbijeni.

U cetvrtak 8. svibnja u 17 sati gradani ce se okupiti ispred Gradske vijecnice u Puli kako bi jos jednom iskazali otpor privatizaciji i prodaji ovog za Pulu znacajnog dijela grada. Zavirite u zabranjeni Muzil u prilogu u kojem govore aktivistkinje i aktivisti inicijative Volim Pulu Dunja Mickov, Dusica Radojcic i Zeljko Markovic.

Play ponuda
Play ponuda