BRZA INTERVENCIJA

[VIDEO] SPAS IZ ZRAKA: Pogledajte kako izgleda gašenje požara iz kabine kanadera

Tri kanadera jutros su u vrlo kratkom vremenu ugasila najnoviji požar koji je izbio na Braču, a nakon ove akcije četiri kanadera i dva airtractora nastavljaju gasiti požare kod Splita, izvijestilo je Ministarstvo obrane koje je na YouTubeu objavilo snimku iz pilotske kabine tijekom gašenja požara na splitskom požarištu.

U MORH-u kažu kako su požar na Braču brzom reakcijom ugasila tri kanadera Oružanih snaga RH, koja su bila angažirana na požarištu Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita.

Navode i kako je još uvijek aktivan požar u Ceranjima kod Benkovca, gdje djeluju dva airtractora, dok je na novo požarište Dugobabe kod Splita upućen vojni helikopter, koji će s vjedrom gasiti ovo požarište.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 99 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 25 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26.000 tona vode te prevezena 193 vatrogasca i vojnika te 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

UŽIVO! OPET SE AKTIVIRAO POŽAR: Ozlijeđeno čak 80 vatrogasaca, premijer iz Splita poručio: ‘Sustav je jako dobro funkcionirao…’

STRAVIČAN POŽAR U OKOLICI SPLITA SNIMLJEN IZ ZRAKA: Pogledajte koliki je dio Dalmacije zaista zahvaćen

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr