VIDEO: / S ovakvim pilotima nikako ne želite letjeti

6.12.2011.
17:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski sindikat prometnih pilota objavio je video u kojem se jasno upozorava na posljedice odluka Agencije za civilno zrakoplovstvo, kojima se produljuje radno vrijeme pilota i kabinskog osoblja. Agencija je odluku, upozoravaju, donijela u roku od samo jednog dana i bez konzultacije sa strukom.

Produljenjem radnog vremena piloti bi svoje zadnje slijetanje u radnom danu obavljali "u stanju umora koje odgovara stanju nakon ispijanja četiri puta veće količine alkohola od dopuštene zakonske granice", tvrdi sindikat. Time se jasno ugrožava sigurnost putnika ali i letenja općenito.

Iz Sindikata također upozoravaju da SAD zbog nesreća uzrokovanih umorom pilota postrožuje kontrole radnog vremena kabinskog osoblja i smanjuje radne sate, dok Europa ide u suprotnom i potencijalno opasnom smjeru.

Na svojim internetskim stranicama (www.hspp.hr) i na Facebook stranici HSPP je omogućio i potpisivanje peticije protiv produljenja radnog vremena pilota, a Sindikatu su se u borbi protiv opasnih odluka pridružili i članovi Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova, Samostalnog strukovnog sindikata aviomehaničara Hrvatske, Hrvatskog sindikata kontrolora letenja i Novog sindikata.

"Ne smijemo čekati da se dogodi nesreća pa tek onda reagirati. To bi bilo katastrofalno za putnike, za osoblje zrakoplova, za našu kompaniju, ali i za Hrvatsku", istaknuo je u govoru predsjednik HSPP-a Andre Šarinić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali