[VIDEO] RACIJA U ZAGREBAČKOM KLUBU: / Policija zatekla 33 osobe bez maske u kafiću u centru grada; Među njima i mladić s tjeralice

Policajci iz PU zagrebačke su u suradnji s Državnim inspektoratom i zagrebačkim Ravnateljstvom civilne zaštite proveli raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području centra,

28.1.2021.
18:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija objavila je snimku racije u jednom ugostiteljskom objektu u metropoli gdje su zatečene i legitimirane 33 osobe. Policajci iz PU zagrebačke su u suradnji s Državnim inspektoratom i zagrebačkim Ravnateljstvom civilne zaštite proveli raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području centra, a koji je radio unatoč odluci Stožera.

Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosile zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri Obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U lokalu bio mladić s tjeralice

Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj za što mu je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 27. st. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa COVID-19 putem okupljanja.

Priveden vlasnik ugostiteljskog objekta

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb su utvrdili su prekršaj iz članka 9A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali