VIDEO: Vijecnici 'bjezali' kucama kroz prozor

Clanovi gradanske inicijative ‘Volim Pulu – za Muzil’ blokirali su izlaz iz gradske vijecnice pulskom gradonacelniku i gradskim vijecnicima, izrazavajuci tako nezadovoljstvo zbog usvajanja prostornog i urbanistickog plana koji omogucava gradnju turistickog kompleksa s golfskim igralistem na Muzilu.

Drzeci se za ruke, uz povike ‘Ostavka, ostavka’, sjeli su ispred ulaza u gradsku palacu i zaprijecili im izlazak nakon sjednice Gradskog vijeca na kojoj je vecinom glasova usvojen izmijenjeni i dopunjeni Prostorni plan uredenja i Generalni urbanisticki plan grada Pule.

Iako se gradonacelnik Pule Boris Miletic zelio obratiti okupljenima ispred gradske palace, prosvjednici su mu to onemogucili zvizducima i, trazeci ostavku, porucili mu “da je to mogao uciniti puno prije, kada se glasalo o izmjenama i dopunama prostornih planova”.

Po podacima istarske policije, tijekom prosvjeda koji je poceo poslijepodne prije sjednice, nije bilo incidenata, osim sto se u jednom trenutku stvorila guzva ispred ulaza u palacu tako da su neki vijecnici izasli na straznji izlaz.

Gradanska inicijativa ‘Volim Pulu-za Muzil prosvjedom je ponovno izrazila protivljenje planovima gradnje na Muzilu turistickog kompleksa kapaciteta 2.500 kreveta s golfskim igralistem i mogucnoscu da privatni investitor dobije koncesiju. Gradska vlast je pak, obrazlazuci planove za buduci turisticki kompleks, najavila otvaranje novih radnih mjesta i nove javne sadrzaje na Muzilu.

Kako doznaje HTV kada su prosvjednici blokirali ulaz i zaprijecili izlaz vijecnicima oni su navodno, kucama morali – kroz prozore.

Povratak na Net.hr