GDJE JE ZAPELO?

[VIDEO] PREDSTAVA ZA PLENKOVIĆA? Za vikend bageri ‘glumili’ da ruše robnu kuću u Petrinji, a ni danas nije počelo rušenje

Rušenje Petrinjke u centru grada nije počelo ni danas popodne, a cijelu situaciju je ispred robne kuće pokušao objasniti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade iz SDSS-a

U subotu je premijer Andrej Plenković bio u Petrinji te je objašnjeno da je tamo počelo rušenje robne kuće Petrinjka. Međutim, nakon odlaska šefa Vlade iz centra grada, bageri su stali.

Doznalo se kako nije obavljena priprema za rušenje i da se ono mora odgoditi. Šef Nadzornog obrta Braniteljske građevinske zadruge Osijek, Marko Leko, veli da je najveći problem izazvala fasada na kojoj su azbestne ploče.

“Ova mehanizacija i ljudstvo koje smo mi formirali od četvrtka poslijepodne i evo sad da bi ovdje došli nije naprosto osposobljena niti opremljena za skidanje ovih ploča. Naš zadatak je bio doći ovdje u određeno vrijeme i biti tu”, rekao je Leko u subotu za RTL.

IZ HZMO-A POZVALI STANOVNIKE BANIJE DA SE PRIJAVE ZA NAKNADU: ‘Svi koji misle da bi mogli imati ovo pravo, neka se jave što prije’

Ni danas ništa od rušenja

Rušenje Petrinjke u centru grada nije počelo ni danas popodne, a cijelu situaciju je ispred robne kuće pokušao objasniti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade iz SDSS-a.

“Mobilizirali smo ih prošli tjedan, a odmah sljedeći dan su došli sa strojevima. Uvidjeli su da postoje azbestne ploče i da moraju izvršiti neka dodatna osiguranja i dovesti dodatni materijal i mehanizaciju”, rekao je Milošević i dodao da su oni “svakako u poslu”.

Milošević je poručio da će razgovarati s izvođačima i da će pokušati izvršiti pritisak. K  tome, dodao je, da oni koji neće izvršavati svoj mogao mogu biti skinuti s angažmana i da će se angažirati druga tvrtka.

ŠTO UMJESTO STARE ROBNE KUĆE ‘PETRINJKE’? Gradonačelnik Dumbović: ‘Neka građani odluče što tamo žele imati’

Milošević: ‘Nema razloga za predstave’

Milošević na konstataciju iz tvrtke da za njih nisu napravljeni pripremni radovi, poput isključenja vode i struje, Milošević je komentirao da im je želja pokrenuti rušenje.

“Nemamo nikakvog razloga da radimo predstave”, prenosi RTL odgovor Borisa Miloševića na pitanje je li ono u subotu bila predstava za Plenkovića samo kako bi se premijeru pokazalo da se nešto počelo rušiti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr