BLOKIRALI PROMET

[VIDEO] OPASAN TREND KOJI JE SVE ČEŠĆI NA NAŠIM CESTAMA: Pogledajte gdje su se vozači na autocesti kod Splita sakrili od tuče

Na autocesti kod Dugopolja vozači su zaustavljali vozila ispod nadvožnjaka nakon što je krenula padati jaka tuča

Split je sinoć iskusio veliko nevrijeme koje je stvorilo i probleme u prometu. Kako javlja RTL, na brzoj cesti Solin-Klis nastala je poledica, a na autocesti kod Dugopolja vozači su zaustavljali vozila ispod nadvožnjaka nakon što je krenula padati jaka tuča.

Facebook stranica “Prometne zgode i nezgode” objavila je snimku na kojoj se vidi kako se vozači zaustavljaju kako bi zaštitili svoje automobile. Inače, riječ je o opasnom trendu koji je sve više prisutan na domaćim prometnicama.

RTL podsjeća da će osoba koja zaustavi vozilo nasred autoceste biti kažnjena po članku 140 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U njemu stoji da vozač na autocesti ne smije zaustaviti ili parkirati motorno vozilo, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene i obilježene.

Kazna u iznosu od 500 kuna predviđena je ta taj prekršaj. U slučaju da spas od tuče vozač pokuša pronaći u tunelu, može biti kažnjen s 1000 do 2000 kuna.

Povratak na Net.hr