OLUJA U DALMACIJI

[VIDEO] OLUJNO NEVRIJEME I U SPLITU: Nakon jake kiše, grad zasula tuča veličine oraha, ima oštećenih automobila

Nevrijeme je u Splitu počelo je jakom kišom koja je nakon nekoliko desetaka minuta prešla u tuču koja je bila veličine oraha zbog čega su neki dijelovi Splita kraće vrijeme bili bijeli. Tuča je padala svega petnaestak minuta, no bila je potpomognuta jakim vjetrom.

POPLAVE, JAKA KIŠA, TUČA…: Meteorolozi nemaju dobre vijesti, nastavljaju se obilne padaline, evo gdje će biti najgore

U prvom dijelu jutra obilniji pljuskovi zahvatili su kninsko i drniško područje. Mjestimično je palo i preko 40 litara kiše po četvornom metru.


Nakon 10:30 snažno nevrijeme zahvatilo je i Split i okolicu. Uskoro, već u 10:40 pljusak je prešao u jaku tuču koja je padala nekoliko minuta.

Najveća zrna bila su promjera nekoliko centimetara, pa je tuča oštetila nekoliko automobila, a stradalo je i dosta drveća.

Dežurni operativac u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split (ŽVOC) za Hinu je rekao da se tijekom jakog nevremena u Splitu na tržnici u središtu grada i u Slavonskoj ulici odlomilo nekoliko grana sa stabala zbog čega su vatrogasci morali izići na teren i prijeteće dijelove koji su visili otpilali. Isto je i s granama koje su po gradu pucale pod silinom nevremena.

U Kućinama kod Splita je zbog jake kiše poplavila trgovina “Studenac” u kojoj se ispumpava voda, ali i u podrumskom stanu u Kaštel Gomilici, dok je grom u Splitu uništio razvodnu ploču na jednom uslužnom objektu. Zbog nevremena su zabilježena i manja oštećenja prozorskih roleta i limarije na automobilima na kojima je tuča ostavila vidljiva ulegnuća.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu se doznaje kako je meteoalarm za splitsko područje u žutom što znači da se lokalno i dalje očekuje grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i intenzivniji pljuskovi.

Fotografije preuzete s portala Dalmacija danas

Povratak na Net.hr