UPS

[VIDEO] KAKO, MOLIM? Maju Grbu-Bujević novinar pitao o interpelaciji, a ona tijekom odgovora cijelo vrijeme ponavljala krivu riječ

Umjesto riječi ‘interpelacija’, Grba-Bujević upotrijebila je riječ ‘interpretacija’, što je i ponovila nekoliko puta

Pojam interpelacije označava jedno od sredstava zastupnika u parlamentu uz čiju pomoć nadziru rad vlade te pokreću ispitivanje njene političke odgovornosti.

Preciznije rečeno, pokreću ispitivanje političke odgovornosti ministara. “Rasprava” interpelacije završava glasovanjem zastupnika o povjerenju ministru.

Domovinski pokret pokrenuo je interpelaciju zbog afere Krš-Pađene kojom će se raspraviti odgovornost ministra Tomislava Ćorića. O toj interpelaciji je HRT-ov novinar pitao Maju Grbu-Bujević, novopečenu saborsku zastupnicu HDZ-a i šeficu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

PLENKOVIĆ O INTERPELACIJI ZA AFERU KRŠ-PAĐENE: Tvrdi da je promašena i ‘odnosi se na Milanovićevu vladu’, a Predsjedniku odgovorio i oko sjednice VNS-a

Ona mu nije znala puno reći o interpelaciji oporbenih zastupnika, ali nije znala niti ispravno reći “interpelacija”. Umjesto te riječi Grba-Bujević upotrijebila je riječ “interpretacija”, što je i ponovila nekoliko puta.

Nakon ovog gafa, šefici Hitne bi možda iskusniji političari trebali održati kratku lekciju o interpelaciji, značenju riječi i izgovoru.

VLADA ODBILA NAVODE IZ INTERPELACIJE DOMOVINSKOG POKRETA O ‘KRŠ-PAĐENE’: ‘Sva rješenja donesena su nakon konzultacija s DORH-om’

Nije trebalo puno proći, a već su stigle i brojne reakcije, a jedna je stigla i od bivše premijerke.

“Interpretacija je gadna stvar”, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr