VIDEO: / Jako nevrijeme pogodilo Viroviticu

Nevrijeme pračeno jakim vjetrom i tučom pogodilo je područje Virovitice. Jedan kamion u potpunosti uništen, a vjetar je čupao krovove sa kuća.

19.7.2011.
21:33

Nakon niza iznadprosječno toplih dana u kontinentalne krajeve stiglo je osvježenje. Nevrijeme praćeno jakom tučom tako je danas zabilježeno na području Virovitice, u mjestu Sopje.

http://dnevnik.hr/bin/player/embed.php/Vy+PEjFRGbgolssm2Y9CV0wNc1DV1kowl+0plKlEXH8=

Olujno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom od 17,30 do 18 sati pogodilo srednji dio Virovitičko-podravske županije. U selu Donji Meljani vjetar je srušio stabla i kidao grane na drveću te nosio crjepove s krovova, pa je oštećeno petnaestak kuća.

U obiteljsku kuću Budimira Pandura udarila je protugradna raketa koja je probila krovište i završila u prostoriji dnevnog boravka u kojoj nije bilo nikoga, pa nitko nije ni ozlijeđen. U susjednom selu Sladojevci pored državne ceste D2 stoljetno stablo topole srušilo se na kamion tvrtke 'Auto Odak' koji je bio parkiran. Kamion vrijedan oko 300 tisuća eura, namijenjen za prijevoz specijalnog tereta, gotovo je u potpunosti uništen.

Prema podacima Službe 112 tuča je u to vrijeme pogodila sela: Cabuna, Pepelane, Jugovo Polje i Levinovac, a vjetar je na županijskoj cesti Hum–Voćin srušio nekoliko stabala, pa cesta nije bila prohodna za promet sve dok slatinski vatrogasci i cestari nisu uklonili stabla. Štete se procijenjuju.

Pogoršanje vremena trebalo bi se proširiti diljem Hrvatske, pa će tako sunčanje i uživanje na plaži već od srijede pokvariti kiša i grmljavina. Na Jadranu se također očekuje pravo osvježenje, piše Dnevnik.hr.

Vezani članak:

arti-201107110850006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali