NEVIĐENO VESELJE

VIDEO I FOTO, MATURANTI PREUZELI ZAGREB: Počeo najveći tulum srednjoškolaca, pogledajte kako izgleda ludnica na glavnom trgu

Mnoštvo maturanata u majicama raznih boja okupilo se u petak na glavnom zagrebačkom trgu na tradicionalnoj proslavi posljednjeg dana nastave, “Norijadi”, odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona krenuli prema jezeru Bundek, gdje je za maturante priređen glazbeno-scenski program.

PRIPREMITE SE NA KAOS U ZAGREBU: Maturanti slave norijadu, evo koje prometnice treba izbjegavati

Plešući, zviždeći i polijevajući se vodom, brašnom i pivom na Trgu bana Jelačića, te kupajući se u fontani Manduševac, maturanti slave kraj srednjoškolskih obveza. Zbog njih je na kratko bio zaustavljen tramvajski promet na Trgu te je prometovanje tramvajskih linija preusmjereno na Glavni kolodvor.

 

FOTOGALERIJA: Slavlje maturanata u Zagrebu

Okupljanju na središnjem zagrebačkom trgu nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se zajedno s maturantima u povorci, uz pjesmu “Serbus dragi Zagreb moj”,  uputio prema Bundeku.

U dobrom raspoloženju razdragana povorka praćena glazbom, vozilima osiguranja i policije, krenula je oko podneva Praškom ulicom preko Zrinjevca i Miramarskom do ulica Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice preko Ulice Damira Tomljanovića-Gavrana do Bundeka.

Na Bundeku oko 9000 maturanata čeka bogat glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata, a nastupit će DJ Mike, Kings Live, DJ FRX, te kao specijalno iznenađenje pjevač Ivan Zak.

FOTOGALERIJA: Slavlje maturanata u gradovima diljem Hrvatske

Maturanti su se i ove godine za kraj škole potrudili izraditi majice s domišljatim natpisima poput “Naša struka nije bruka, al od pedikerstva nam je muka”, “Cure na faks, a dečki aktivnosti po izboru”, “(Pre) porodit ću te”, Korak bliže penziji”, “Padali su prozori, padale su Vlade, ali mi nismo” i sl.

Iz Gradske uprave naglašavaju da će cijelo vrijeme maturantske proslave na Bundeku dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će pojačane linije javnog gradskog prijevoza radi lakšeg povratka mladih svojim domovima.

Povratak na Net.hr