VIDEO: Hrvatski izvođači napravili pjesme za Ukrajinu

Uoči mirnog prosvjeda najavljenog za srijedu na Trgu bana Josipa Jelačića u 16:30 sati, koji organizira Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj u znak podrške Ukrajini, pripremljena je glazbena kompilaciju pod nazivom Songs for Ukraine.

 “Ideja ove kompilacije je da običnim, malim ljudima da do znanja da u svijetu postoji netko tko razumije njihove probleme – neizvjesnost glede budućnosti, nezaposlenost i sve veće siromaštvo su nešto što vrlo jako osjećamo i na vlastitoj koži.

Također, krvavi rati destrukcija koja se nama dogodila nedavno čini nas dužnima da i druge zemlje koje se možda nalaze na putu prema nečem sličnom upozorimo da mirno rješavanje problema nema alternative i da je rat najgori mogući razvoj događaja koji nikome nije i neće donijeti ništa dobroga.

Kompilacija nije zamišljena kao potpora ovoj ili onoj političkoj opciji, jer o tome će se najbolje izjasniti sami Ukrajinci nakon što im se omoguće slobodni izbori. To će biti prilika da sami odluče o sudbini svoje zemlje, nadamo se bez manipulacija korumpiranih političkih vođa i bez pritisaka izvana”, poručili su iz izdavačke kuće Spona, autora ove kompilacije.

Među izvođačima su Gustafi, Gretta, Kopito, kao i mnogi drugi bendovi. Neke pjesme možete poslušati ovdje, a ostatak pogledajte na You Tube kanalu Spona Izdavaštva.

//www.youtube.com/embed/hkzvCzo0aIo

//www.youtube.com/embed/pOqqTMwuMYo

//www.youtube.com/embed/hljjeniTNHc

Povratak na Net.hr