VIDEO: Evo tko je i kako preusmjeravao kolonu u Vukovaru

‘Nitko u koloni nije bio spriječen, nikome Stožer nije blokirao prolaz.’ Rečeno je na konferenciji za novinare Stožera za obranu Vukovara povodom raskola kolona kojem smo svjedočili ovoga ponedjeljka u Vukovaru. No, amaterska snimka postavljena na YouTubeu dokazuje da to nije istina.

“Treba zaustaviti kolonu nevukovarske Hrvatske”, jasno se čuju upute na snimci objavljenoj na YouTubeu. Osoba koja usmjerava takozvanu kolonu vukovarske Hrvatske je HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara Nikola Mažar.

“Ovo je blokada, samo stanite”, čuje se potom na snimci koja traje samo 16 sekundi i koja, osim toga, dokazuje i da je blokada bila dobro organizirana.

HDZ-ov gradski vijećnik Grada Vukovara Nikola Mažar, sudeći prema njegovom profilu na Facebooku, izuzetno je posvećen pitanju uvođenja ćirilice u Vukovar, kao i temama iz Domovinskog rata. Zapravo, izgleda da je to jedino što uopće zaokuplja njegovu pažnju. Svoj je profil upotpunio i fotografijom sa svojim stranačkim šefom Tomislavom Karamarkom.

//www.youtube.com/embed/JjL45ITYsc0

Karamarko nije govorio istinu

Zanimljivo, isti taj stranački šef prije dva dana ironizirao je tvrdnje od strane SDP-a da HDZ stoji iza blokade kolone u Vukovaru, čime je obmanuo ne samo svoje političke protivnike, nego i čitavu javnost.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr