PODRŽALA JE BERNARDIĆA

VETERANKA SDP-a DEMANTIRA GLASINE: ‘Neću se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba’

Željka Antunović opovrgla je glasine da će se na lokalnim izborima u svibnju iduće godine kandidirati za gradonačelnicu Zagreba.

Za one slabijeg sjećanja, Antunović je u vrijeme Ivice Račana bila utjecajna članica SDP-a, a u njegovoj vladi početkom prošlog desetljeća obnašala je i dužnost ministrice obrane.

“Ne mogu biti osvježenje koje birači očekuju”

Kada je 2007. godine Zoran Milanović došao na čelo SDP-a, bila je njegova protukandidatkinja, a potom i marginalizirana u stranci. No, sada je otvoreno podržala Davora Bernardića koji je prošle subote, u prvom krugu izbora za predsjednika SDP-a, osvojio 46 posto glasova.

U međuvremenu se pročulo da bi mogla biti kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zagreba, no sama je to opovrgla gostujući u emisiji RTL Danas i objansila razloge.

“Smatram da zbog godina koje sam provela u politici i zbog vlastitih godina ne mogu biti osvježenje koje birači očekuju i koje SDP treba”, kazala je te pojasnila da je upravo zbog potrebe za osvježenjem sranke podržala Bernardića.

UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: Bernardića podržala dvojica istaknutih članova

“Bernardić je motiviran da najdublje zaore”

“On kao najmlađi čovjek tamo ima najveću motivaciju da duboko zaore i radi na promjenama, pa i na neki način osvoji povjerenje birača. Mislim da je to ono što SDP može izvući iz ove letargije u kojoj se stranka nalazi”, kazala je.

Uzrok SDP-ovih problema, te činjenice da je ta stranka izgubila više od 100.000 glasača i počela se urušavati vidi u dosadašnjem vodstvu.

“SDP se zadnjih desetak godina vodi jednim autokratskim modelom. Jedan snažan čovjek trebao je zamijeniti cijelu stranku, to je u određenim kraćim momentima i davalo neke rezultate kada su ukupne okolnosti bile povoljne za SDP. Dugoročno to destabilizira stranku i uništava sve potencijale koje stranka ima”, kazala je dodavši da stranci želi pomoći svojim znanjem i iskustvom, ali nije zainteresirana za funkcije.

ZAOKRET ULIJEVO: Kandidati za predsjednika SDP-a zalažu se za ‘vraćanje pravoj socijaldemokraciji’

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr