"VLADA NEPOTIZAM"

VETERAN SDP-A: “Pamtim vrijeme kad je vladalo zajedništvo u stranci, danas je bitna borba za fotelje”

“Veteran sam stranke i pamtim vremena kad je u stranci vladalo zajedništvo. Danas je na prvom mjestu borba za fotelje, pozicije… vlada nepotizam. Izgubili smo lijevu orijentaciju”, rekao je Josip Milat, veteran splitskog SDP-a gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Na prethodnim unutarstranačkim izborima glasao splitski SDP je glasao za Željku Antunović te smatra da im Milanović to nikada nije oprostio. Splitski SDP smatra da stranci treba promjena te netko s više lijevog socijalnog habitusa tko bi vodio stranku.

KANDIDAT ZA ŠEFA SDP-a: Komadina najavio aboliciju onih koje je Milanović izbacio

“Smatra se neprikosnovenim”

Prema Milatovu mišljenju, Slavko Linić i Aleksandra Kolarić nisu trebali biti isključeni iz stranke, a njihov povratak ne očekuje ukoliko Milanović ostane na čelu. Na pitanje kakvo ponašanje očekuje od županijske organizacije koja je pod kontrolom Arsena Buka, Milat je rekao kako je on jedan od mladih SDP-ovaca koji je svoj dosadašnji radni vijek ostvario isključivo u SDP-u i kojega je Milanović izabrao.

Odgovornima za izgubljene izbore drži vodstvo stranke. Istaknuo je i da je demokracija u stranci više formalna nego stvarna. Za Milanovića je rekao i da je autokrat i tašt.

“Smatra se neprikosnovenim, ne dopušta da netko bude iznad njega”, opisao ga je Milat u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

KOLARIĆ: Milanovićevo silovanje nije dobro, SDP je teško bolestan

PREDSJEDNIŠTVO SDP-A: Komadina krenuo u borbu protiv Milanovića

Povratak na Net.hr