Tema večerašnje emisije "Otvoreno" Hrvatske radiotelevizije bili su predstojeći lokalni izbori u Zagrebu, a u studiju su gosti bili već potvrđeni ili mogući gradonačelnički kandidati: Davor Filipović iz HDZ-a, Joško Klisović iz SDP-a, Tomislav Tomašević iz političke platforme Možemo!, Zvonimir Troskot iz Mosta te Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta.

U studiju nije bilo aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, ali ni nekoliko dugih koji su najavili kandidature. Jedna od njih, nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt, ljutito je reagirala na to što nije pozvana u "Otvoreno" te je poručila da očekuje ispriku. Svoju ljutnju podijelila je s javnošću u objavi na Facebooku u kojoj je o sebi dijelom pisala u trećem licu jednine.

Kaže da je trenutno najjača politilka opcija za Zagreb

"Večeras je tema na Otvorenom lokalni izbori u Zagrebu. Vesna Škare Ožbolt nije pozvana. Službeni odgovor od glavnog voditelja glasi: "pozvali smo 5 najjačih političkih opcija 3 mjeseca prije izbora". Veseli nas vidjeti da je HRT Otvoreno pozvao samo predstavnike stranaka, čak i onih koje još jučer nisu znale tko će im biti kandidat, a program im je još u natuknicama. Nezavisne kandidate su izostavili ovoga puta. Nezavisni bi vas mogli iznenaditi!

Da li voditelji ili urednici na javnoj televiziji imaju pravo odlučivati o tome koje su "najjače političke opcije" bez ikakvog izvora, ankete ili obrazloženja? Vesna Škare Ožbolt je trenutno najjača politička opcija za Zagreb. Javna televizija treba služiti javnosti a ne uskim interesima nekih "političkih opcija". Ili neka se naslov emisije preimenuje u "Zatvoreno". Vjerujemo i nadamo se da će HRT ispraviti svoju grešku. Za početak bi isprika u večerašnjoj emisiji bila dovoljna. Veselim se pozivu u neku od sljedećih emisija