32 TOČKE NA DNEVNOM REDU

JAGMA ZA MJESTOM TAJNIKA: Objavljeno što će se zbivati u Saboru idući tjedan

Prvu redovnu sjednicu novog saborskog saziva na kojoj će se parlamentu predstaviti nova Vlada predsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner sazvao je za petak, 22. siječnja, te za 27., 28. i 29. siječnja, a zastupnicima je predložio dnevni red od 32 točke.

Sjednica idućeg petka počinje u uobičajenih 9,30 sati, a Sabor će prvo izabrati svoje potpredsjednike. Iako se u javnosti spominju određeni kandidati, konačna imena znat će se idućeg tjedna.

REINER NAJAVIO: Saboru se u petak predstavlja nova Vlada

Sabor će potom izabrati čelne ljude i članove svojih radnih tijela, vladajući i oporba dogovorili su da od 29 stalnih radnih tijela 16 pripada saborskoj većini, a 13 oporbi.

Veliko zanimanje za mjesto tajnika Sabora

Zastupnike očekuje razrješenje i imenovanje tajnika Sabora, zasad službenih informacija o kandidatima nema, no neslužbene govore da je zanimanje za to mjesto poprilično.

Na prvom redovnom zasjedanju Sabor će raspraviti 25 izvješća različitih institucija za 2014. godinu. Među njima su izvješća o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja, godišnja izvješća Financijske agencije (Fine), HBOR-a, HERE, HAKOM-a itd.

PETRINA OSTAVIO PRGOMETA: U Saboru se udružio s umirovljenicima

Povratak na Net.hr