KRIZA VLADAJUĆIH

VELIKO ISTRAŽIVANJE: Zahtjev za smjenom Karamarka podijelio Hrvatsku, više od polovice ispitanih smatra da treba odstupiti

Izgleda da je SDP-ov zahtjev za smjenom Tomislava Karamarka podijelio Hrvatsku, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos.

 

Neriješeno o KaramarkuFoto: nova tv

Tako 35 posto ispitanika smatra da će Karamarku biti izglasano povjerenje i da će ostati prvi potpredsjednik Vlade, dok 33 posto građana misli da će mu se izglasati nepovjerenje te da će se Vlada raspasti. Njih 18 posto smatra pak da će šef HDZ-a ako mu se izglasa nepovjerenje samo napustiti Banske dvore i poslati drugu osobu. Odgovor na ovo pitanje nije znalo 14 posto ispitanih.

 

Većina bi na izboreFoto: nova tv

Na pitanje što bi bilo najbolje rješenje 56 posto ispitanika misli da su to novi izbori, 16 posto misli da je rješenje ostanak Vlade onakvom kakva jest. 12 posto misli da je rješenje preslagivanje većine s HDZ-om, ali bez Mosta, a 9 posto ih misli da je rješenje preslagivanje većine s Mostom i SDP-om, ali bez HDZ-a. Ne zna njih 7 posto.

 

HDZ čvrsto uz KaramarkaFoto: nova tv

Da će HDZ i bez obzira na odluke povjerenstva i odluke Sabora biti i dalje uz svog predsjednika uvjereno je 75 posto ispitanih, da će mu okrenuti leđa smatra 15 posto ispitanika, a ne zna njih 10 posto.

Karamarko bi ipak trebao odstupitiFoto: nova tv

Većina ispitanika, njih 67 posto, misli da Tomislav Karamarko treba odstupiti, a njih 25 posto misli da ne treba, dok njih 8 posto ne zna.

Postoji li odgovornost Karamarka u aferi ‘Konzultantica’?Foto: nova tv

Oko 59 posto ispitanika misli da postoji odgovornost Tomislava Karamarka u aferi ‘Konzultantica’, da ne postoji misli njih 15 posto, a ne zna njih 26 posto.

Most će i dalje inzistirati na glasovanju o povjerenju…Foto: nova tv

Većina ili 66 posto ispitanika misli da će Most ostati pri svojoj odluci da se glasuje o povjerenju Tomislavu Karamarku. No, 20 posto misli da će se predomisliti, a njih 14 posto ne zna.

… te neće podržati KaramarkaFoto: nova tv

Čak se 62 posto ispitanika slaže da se ne podrži Karamarko, a njih 31 posto slaže se da se on ipak podrži. Ne zna njih 7 posto.

Ako Karamarko preživi, Petrov će morati dati ostavkuFoto: nova tv

Ako Božo Petrov s partnerima ne uspije srušiti Tomislava Karamarka, treba dati ostavku. Tako misli 50 posto ispitanika, a da ne treba dati ostavku misli njih 39 posto, dok ne zna 11 posto ispitanika.

I za kraj – tko je vjeran partner?Foto: nova tv

Nakon toliko teških riječi optužbi i prijetnji zanimljivo je što birači misle o tomu tko je lojalan partner u Vladi. Da je to HDZ misli 39 posto ispitanika, a da je to Most misli jednak postotak ispitanika, dok ne zna njih 22 posto.

Povratak na Net.hr