BACILI SU POKOJNIKOVE STVARI

BOLNICA ČAK ČETIRI DANA NIJE JAVILA OBITELJI DA JE UMRO NJIHOV ČLAN: Beroš: ‘Nazvao sam ih i ispričao se’

U dubrovačkoj bolnici četiri dana na patologiji je ležao muškarac, a da iz bolnice nitko nije obavijestio obitelj o njegovoj smrti

Četiri dana u Općoj bolnici Dubrovnik na patologiji ležao je mrtav muškarac, a da pritom iz bolnice nitko nije obavijestio obitelj o smrti. Snaha preminulog rekla je za Dnevnik.hr da je pisala ministru Berošu, a u dubrovačkoj bolnici pokrenut je, nakon svega, unutarnji nadzor.

Obitelj preminulog u nevjerici je zbog postupaka bolnice. Snaha preminulog rekla je da je njezin svekar u bolnicu primljen 2. siječnja zbog moždanog udara.

DUBROVAČKA BOLNICA U PROBLEMU, FALI KADRA NA SVIM RAZINAMA: Čistačice već više od mjesec dana rade bez slobodnog dana

Bacili pokojnikove stvari

“Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?”. Pita ona “A što ne znam?”. Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja”, ispričala je snaha pokojnika za navedeni portal.

Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog, no kako su saznali sve u četvrtka popodne do bolnice su došli tek u petak, a tamo je uslijedio dodatan šok. “Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila”, rekla je. Također, istaknula je da su otpusno pismo i dokumentacija pisani s datumom 15. siječnja. “Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva.  Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno”, zaključuje snaha.

Osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor

Zgrožena snaha dodala je kako je pisala ministru zdravstva Viliju Berošu, kao i još nekim mail adresama u Ministarstvu. “Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla”, rekla je snaha.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić, u komentaru na cijeli ovaj slučaj, portalu dnevik.hr odgovorio je da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

Oglasio se i ministar Beroš, najavio inspekciju

“Nisam primio pismo, ali sam jutros, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za Dnevnik.hr.

Ministar je dodao da se takve stvari ne smiju događati. Beroš je najavio da će, uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u bolnicu biti upućena inspekcija Ministarstva zdravstva.

ŽENA IZ BANIJE LJUTA NA ‘OPERACIJU PLETER’: ‘Muka mi je u želucu, samo da bude dovoljno za sve, umjesto da zaplačem, smijem se od jada…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr