NAJAVE PROGNOSTIČARA

VELIKI OBRAT: Nakon snijega i hladnoće, vrijeme donosi novo veliko iznenađenje

Snijeg koji je danas zabijelio Zavižan, a sutra se još prema prognozama DHMZ-a očekuju u Pargu, ipak neće biti dugog vijeka. Štoviše, prognostičarka Nove TV najavljuje zatopljenje koje nas već čeka u četvrtak.

POČELO JE! U Hrvatskoj pada prvi ovosezonski snijeg. Evo gdje će ga biti i 10 centimetara

“U dogledno vrijeme ne očekuju se nove snježne oborine. Već od četvrtka nas čeka zagrijavanje. U petak će biti južina, temperature zraka će dosta naglo i dosta visoko porasti. Na Jadranu će temperature zraka tako biti i preko 20 stupnjeva, a slične temperature čekaju nas i u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj početkom sljedećeg tjedna. Prema našim prognozama nije riječ o kratkotrajnom zatopljenju”, kazala je Ivana Havrle Kozarić, dežurna prognostičarka u DHMZ-u.

Lani snijeg puno ranije

Prema njenim riječima, snijeg je u Hrvatskoj padao već prošlog tjedna međutim nije se zadržavao na tlu. No, činjenica je da je uranio u odnosu na prošlu godinu kada je prvi na Zavižanu pao 22. studenog. Tada se ondje zabijelio pokrivač debeo oko 60 centimetara.

“Tek je početak listopada, jesen je u pravom smislu riječi tek počela tako da možemo reći da je riječ o ranom snijegu”, kazala je prognostičarka dodajući kao primjerice na Sljemenu, zbog visoke temperature, možemo očekivati možda tek padaline na granici kiše i snijega, ali snijeg nikako.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr