Play ponuda

Velika prilika za sve koji trebaju posao

shimmer fallback

S burze apeliraju na nezaposlene građane da se javljaju na oglase i osiguraju si radno mjesto makar tijekom ljeta.

7.5.2012.
22:47
Play ponuda

Bianka je pronašla privremeno zaposlenje. Izvanredna studentica hotelijerstva u turističkoj sezoni radi kao konobarica u malom obiteljskom hotelu.

''Ovo mi super dođe, inače sam izvanredni student tako da polažem samo ispite, nemam puno predavanja, ali sve se da posložiti i organizirati. Šef ide naruku kad trebam slobodan dan za ispit pa nema problema'', tvrdi Bianka.

Upravo topliji mjeseci razlog su zbog kojeg je nezaposlenost pala. U ožujku smo brojili 339 tisuća 882 nezaposlene osobe, danas 317.767.

''Traži se negdje standardno oko 14 tisuća radnika. Ono što je karakteristika sezonskog zapošljavanja je da nekako kreće s ožujkom, a u travnju i svibnju bilježimo porast zapošljavanja'', kaže Ivana Šimek iz HZZ-a.

Najtraženija zanimanja konobar, kuhar, sobarica, čistačica i recepcionar. Uobičajeno iz sezone u sezonu zaposli se i više od početnog traženog broja radnika. Sve ovisi o broju gostiju.

''Sezonsko zapošljavanje svakako može biti premostiv način do jeseni ili nekog sljedećeg posla'', dodala je Šimek iz HZZ-a za Dnevnik.hr.

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje apeliraju na nezaposlene građane da se javljaju na oglase. Prema dosadašnjem iskustvu u sezoni su se najviše zapošljavale žene te osobe iz kontinentalnog dijela Hrvatske koje su radi posla ljeta provodile na moru.

Play ponuda
Play ponuda