Velika najezda komaraca izluđuje Osječane

Osječani, ali ne samo oni, muku muče s komarcima. Kao da ih nikad nije bilo više i kao da nikad nisu bili veći. Sve zbog visokog vodostaja Drave i iznimno povoljnih biometeoroloških prilika za njihovo razmnožavanje.

Vic da se Osječane može prepoznati po mlataranju rukama i crvenim točkama po tijelu ponovno je aktualan. Kao da se priroda urotila pa je ove godine osigurala idealne uvjete za leteće napasnike.

”Suzbijanje komaraca je krenulo već prije 15 dana. Larvicidni tretman obavljen je na rubnim dijelovima grada Osijeka kao i tretman toplog zamagljivanja po području grada Osijeka”, istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a Zlatko Pandžić.

Poklopilo se…

No učinak je kratkotrajan, iako je u samo jednoj večeri, uoči 1. svibnja, potrošeno više od milijun kuna. To je sedmina ukupne svote koja je ove godine osigurana za monitoring, kontrolu i tretiranje komaraca.

Tako je borba protiv ženki, jer samo one napadaju, neizvjesna. Zbog pogodne klime, voda Drave i Dunava, močvara Kopačkoga rita i ostalih pogodnosti, komarci mogu dosegnuti enormnu brojnost. Ove se godine očito sve poklopilo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr