JAVNI NATJEČAJ

VEĆ SE OZBILJNO KUJU PLANOVI ZA GRADNJU SPOMENIKA MILANA BANDIĆU: ‘Gradonačelnik je to zaslužio. Ne treba ništa glomazno’

Neki smatraju kako bi grob najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika trebalo urediti tako da mu se podigne spomenik koji će vjerno odati počast njegovim zaslugama

Preminuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je pokopan na groblju Mirogoj, na grobnom mjestu pokraj Aleje velikana.

Lijes je spušten u grob koji je pokriven umjetnom travom, a odmah nakon svečanog ispraćaja, radnici Gradskih groblja počeli su betonirati grobno mjesto na kojem će ostati zelen tepih. Uz taj grob ostat će i križ, kao i cvijeće i zapaljene svijeće.

Neki smatraju kako bi grob najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika trebalo urediti tako da mu se podigne spomenik koji će vjerno odati počast njegovim zaslugama.

POKOPAN JE MILAN BANDIĆ: Na Mirogoju ispraćen s hrpom ljudi i političara; ‘Izgorio je na ulicama Zagreba’

Grad treba raspisati javni natječaj

“Gradonačelnik je to zaslužio. To ne bi trebalo biti ništa glomazno ili nekakva atrakcija, već jednostavno, skromno, a opet posebno. Baš kakav je bio gradonačelnik”, prenosi Jutarnji list.

Da bi se ostvarila takva ideja, Grad bi trebao raspisati javni ili pak pozivni natječaj za idejno rješenje. Budući da se približavaju lokalni izbori, gotovo je sigurno da bi se išlo na pozivni natječaj koji ima mnogo bržu proceduru, a pozivi bi vrlo vjerojatno išli brojnim arhitektonskim uredima koji su u za vrijeme gradonačelnika Milana Bandića surađivali s Gradom Zagrebom.

Grob će čuvati zaštitari

“Još o tome nismo službeno razgovarali, ali gotovo je sigurno da će ovakva ideja doći na dnevni red. Do ovog trenutka u ova tri dana bili smo fokusirani na organizaciju komemoracije i posljednjeg ispraćaja, za to je osnovano i posebno Povjerenstvo u kojem se nalaze njegovi najbliži suradnici i pročelnici gradskih ureda. Tek u narednim danima trebali bismo raspravljati i o ovom pitanju”, govore sugovornici za Jutarnji.

PLENKOVIĆ U DRUŠTVU JANDROKOVIĆA I ČOVIĆA NA MIROGOJU: Odali su počast Milanu Bandiću

Grob gradonačelnika Milana Bandića sljedećih nekoliko dana čuvat će zaštitari Gradskih groblja. Tako bi trebalo biti do sljedećeg tjedna, kada bi se trebale ugraditi kamere koje će nadzirati mjesto posljednjeg počivališta pokojnoga gradonačelnika.

Povratak na Net.hr