RAZLOZI KOJI ŽULJAJU

‘ISKAZANO MI JE POLITIČKO NEPOVJERENJE…’: Hasanbegović otkrio zašto je odbio Plenkovićevu ponudu

Zlatko Hasanbegović otkrio je za RTL kako je funkciju predsjednika saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu odbio zbog moralno-političkih razloga odnosno činjenice da su mu uskratili funkciju koju je prije obnašao.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je u utorak na Predsjedništvu HDZ-a ponudu da postane predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. Potvrdio je to šef stranke Andrej Plenković izražavajući žaljenje zbog situacije i usmjeravajući medije po odgovor zbog razloga na samog Hasanbegovića.

Bivši ministar sam je, pak, pojasnio kako je funkciju odbio iz političko-moralnih razloga. Smatra, kazao je, kako mu je već iskazano političko nepovjerenje time što je na mjesto na kojem je bio u prethodnoj Vladi izabrana njegova suparnica Nina Obuljen Koržinek.

IZMAKLA MU JOŠ JEDNA ŽELJENA FUNKCIJA: Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za medije

Hasanbegović je, pak, za Večernji list pojasnio svoju navodnu donaciju stranci za kampanju u parlamentarnim izborima od 875 kuna o kojoj su informacije objavljene u utorak. Kazao je kako nije riječ o donaciji, nego o trošku tiskanja njegovih letaka u preferencijalnoj kampanji.

“Nisam donirao HDZ-u niti bih HDZ-u uplatio ikakvu donaciju jer sam ja državni namještenik koji živi od plaće, opterećen s ‘deset’ kredita. Nisam poduzetnik pa da doniram stranci. Da sam htio voditi preferencijalnu kampanju kakvu su vodili Milijan Brkić ili Andrej Plenković onda bih potrošio znatno više, ali to nisam htio raditi”, kazao je Hasanbegović.

MILIJUNI ZA HDZ: Objavljen popis donatora, ove tri tvrtke najviše su dale Plenkovićevoj stranci

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr