HRT O FRANKINOM DEBAKLU NA EUROSONGU: / 'Bitno je sudjelovati'. Odgovor koliko su sve platili je posebno bizaran

Franka Batelić je na ovogodišnjem 63. Eurosongu svojim nastupom u prvoj polufinalnoj večeri zauzela 17.

15.5.2018.
9:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon debakla , mnogi su stručnjaci žestoko kritizirali politiku Hrvatske raditelevizije vezanu uz Eurosong, no na HRT-u ne smatraju kako je bilo što sporno, a koliko su sve platili ne žele otkriti.

"Ističemo kako je riječ o natjecanju na kojem je teško pogoditi ukus publike te kako je osim rezultata bitno i sudjelovati", rekli su s HRT-a za Net.hr. Na pitanje koliko je ukupno koštao odlazak Franke Batelić na Eurosong, odgovorili su nam tek kako "ne komentiraju detalje ugovora" i kako su "troškovi bili u skladu s predviđenim i odobrenim sredstvima". Građani su, dakle, pretplatu obvezni plaćati, ali kako je ona potrošena, barem u ovom slučaju, HRT ne želi otkriti.

'Treba imati hrabrosti ući u takav projekt'

Prije samog natjecanja, u veljači ove godine, Tomislav Štengl, kojeg su mediji predstavili kao "urednika eurovizijskog projekta na HRT-u", branio je odabir Franke za Eurosong, unatoč brojnim kritikama. "Pokušali smo među većinom izvođača u Hrvatskoj probrati nešto što nam je najzanimljivije i najbolje.

Neki izvođači su otpali jer im nisu odgovarali termini ili još nisu bili spremni za ovako veliku manifestaciju, a i vrijeme odabira bilo je prilično kratko. Treba imati hrabrosti ući u jedan takav projekt. Franka je bila spremna za sve i imala je tim koji je već pripremio pjesmu. Nismo imali nijedan razlog za reći: 'To je malo suspektno.' Franka je sigurno odličan izbor", rekao je u veljači Štengl.

Mnogi su već tada bili skeptični prema ovom odabiru s obzirom na to da se Franka tek nedavno vratila pjevanju. Postavljalo se pitanje kako je moguće da upravo ona, bez održanih koncerata i s jednom novom pjesmom, ide na Eurosong. Na kraju se zaista i pokazalo da Franka nije bila dobar izbor.

'Bitno je sudjelovati'

Franka je s pjesmom Crazy zauzela 17. od 19 mjesta prve polufinalne večeri Eurosonga. Otkako je njezina pjesma objavljena, kladionice su joj predviđale propast. Osim toga, HRT je tresao i skandal kada je rumunjski reper Guezo tvrdio da je Crazy plagijat njegove pjesme Ceea ce iubim.

Na javnoj televiziji, međutim, ne djeluju zabrinuto te nam nisu konkretno odgovorili niti na pitanje hoće li promijeniti način odabira pjesme za Eurosong, odnosno hoće li u cijeli proces uključiti i publiku. "Razmatramo različite mogućnosti za sljedeći odabir hrvatskog predstavnika za natjecanje za Pjesmu Eurovizije, ali odluka o tome bit će donesena naknadno".

Ističu kako je "bitno sudjelovati" te poručuju da će u skladu s time detaljno analizirati ovogodišnji projekt te "pravodobno donijeti odluku o pripremama za novo izdanje Pjesme Eurovizije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali