TU JE I PORUKA BICIKLISTIMA

VAŽNA OBAVIJEST ZA VOZAČE: Policija podsjeća – od danas vrijedi pravilo čije će vas kršenje koštati kazne od 300 kuna

U slučaju da vozači motornih vozila nemaju upaljena dnevna ili kratka svjetla tijekom dana morat će platiti kaznu u iznosu od 300 kuna

Od 1. studenog do 31. ožujka vozači moraju danju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Zimsko računanje vremena započelo je u nedjelju, u noći s 24. na 25. listopada 2020. godine i do 2018. godine početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju bio je vezan upravo uz navedeno računanje vremena.

Iz policije navode i da vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Također i vozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500 kuna.

“Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje! Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka”, poručili su iz policije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr