DUGA NOĆ ZA VATROGASCE

VATRENA FRONTA DUGA JEDAN KILOMETAR: Pristižu dramatični prizori s terena, planuo požar kod Perkovića

Vatrogasci su noćas imali pune ruke posla jer im s požarima koji bukte u Dalmaciji tijekom noći nisu mogli pomagati kanaderi.

Noćas oko 1 sat buknuo je požar na predjelu Tugara, a buktinja se vidjela i iz Splita. Požar se zbog jakih udara bure brzo proširio te je već iza 2 sata došao nadomak prvih kuća.

Gorjele su borovina i trava, a zapalili su se i električni stupovi pri čemu je došlo do nekoliko eksplozija, piše Dalmacija danas.

Vatrogasci su cijelu noć muku mučili i s požarom kod Šestanovca kojeg je također zbog jake bure bilo gotovo nemoguće staviti pod kontrolu.

U gustoj borovoj šumi kod Perkovića požar je izio oko 20 sati, u blizini izlaza s autoceste A1 kod čvora Vrpolje. Mobilizirane su sve raspoložive vatrogasne zemaljske snage.

 

Veliki požar buknuo i kod Knina, kod Stare straže, a v atrogasci su se ipak uspjeli izboriti s dva požara koja su jučer gorjela na Brodarici.

‘Požar na Brodarici na predjelu Gominjak u blizini škole izbio je nešto iza 21 sat, ali, čini se da tu vatrogasci neće imati previše posla. Izbio je požar i kod Mučića’, javili su iz Centra 112.

Oba su sada pod kontrolom.

Jučer je vatra zahvatila naselje Brodaricu. Vatra se brzo širila tako da su stanovnici, a i gosti napustali opožarena mjesta. Jake zemaljske vatrogasne snage uz pomoć kanadera i stanovnika branili su svaki pedalj do kuća.

Povratak na Net.hr