MINISTRI, POMOĆNICI...

VASINI KRITERIJI ZA 120 DUŽNOSNIKA: Mora biti častan domoljub i plaćati članarinu HDZ-u

HDZ je dodatno zatražio od svojih lokalnih podružnica i stranačkih organizacija da svaka predloži do čak 122 dužnosnika za koje smatraju da trebaju popuniti mjesta u ministarstvima.

Iako su već prošli tjedan stigla neka imena za ministre, sad je glavni tajnik Milijan Brkić Vaso odaslao novi dopis. Rok za prijedloge stranačkih organizacija je veoma kratak. Imena moraju biti dostavljena do ponedjeljka, a već u petak bi izabrani i usuglašeni s Mostom trebali biti u novoj vladi. Predsjednik Sabora Željko Reiner za petak je najavio početak zasjedanja Sabora. Prvotno je trebalo početi u srijedu.

Search minist “PUŠTANJE BALONA”: Vladajući demantiraju da su se usuglasili oko tri ministra

ČEKAJUĆI NOVU VLAST: Što rade službenici ministarstava dok još nije formirana vlada?

Osim ministara, tražili su i zamjenike i pomoćnike, koji će ujedno biti na čelu raznih uprava. Da HDZ-ovci ne bi previše lutali, Brkić im je poslao i jasne kriterije za svakoga kandidata kojeg predlažu i za koje moraju poslati životopis.

 

Na prvome mjestu stoji da su se kandidati tijekom karijere morali iskazati kao “časni domoljubi, vrijedni i odgovorni u obavljanju dužnosti i da su kao takvi prepoznati u svojim sredinama i javnosti”.

Odmah na drugome mjestu stoji da ne smiju biti osuđivani, kompromitirani i da se protiv njih ne smiju voditi kazneni postupci. Zatim, moraju biti stručni te imati iskustvo i kompetencije za područje za koje ih predlažu.

Oni koji su zaboravili plaćati članarinu HDZ-u ne mogu biti predloženi. Organizacije mogu predložiti i one koji nisu “članovi Stranke, ali moraju ispuniti prethodne kriterije i podržavati program Domoljubne koalicije”.


“Prvi put Vlada se sastavlja tako da se i pita teren. To je ispravan put koji je naišao na odobravanje, pa smo zato produžili rok. Želim struču i odgovornu Vladu koja zna što hoće i može izvući zemlju iz sadašnje situacije” rekao je za 24sata jedan član predsjedništva HDZ-a.
Uz obveznu dostavu biografije, HDZ-ovci moraju ispuniti tablicu. U njoj se, uz običajena pitanja o stručnoj spremi, ističe i to je li kandidat bio branitelj ili ne.

Povratak na Net.hr