PRIPREMITE SE

VAKULINA PROGNOZA ZA VIKEND: Nakon iznimno toplih dana stiže nagla promjena vremena, bit će snijega u gorju

Nakon nadprosječno toplog dana za studeni, meteorolozi najavljuju novu promjenu vremena za vikend. Uslijedit će veliko zahlađenje, a bit će i snijega.

Sutra će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Na istoku će ujutro mjestimice biti magle. Razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici od jutra oblačnije povremeno s kišom ili pokojim izraženijim pljusak, a drugdje se kiša očekuje navečer i osobito tijekom noći na nedjelju.

Uz osjetno zahladnjenje u višem gorju će tijekom noći kiša prijeći u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura na kopnu većinom od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 11 i 16 °C, u Dalmaciji ponegdje i viša, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

U subotu još toplo, navečer počinje promjena

Zoran Vakula je za HRT najavio da će za vikend uslijediti velika promjena vremena. Osim zahlađenja i vjetra, bit će i kiše, a ponegdje u gorju i snijega.

Tako Vakula kaže da će u subotu najniža dnevna temperatura u istočnoj Hrvatskoj biti od 0 do 5 stupnjeva, a najviša od 13 do 17. Na istoku zemlje bit će još sutra djelomice sunčano, a naoblaka će stići sa zapada. U središnjem će dijelu zemlje sutra najviša temperatura biti od 15 do 17 stupnjeva, a kiša će pasti tijekom noći na nedjelju. Na sjevernom se Jadranu i u gorju kiša očekuje i ranije, a prema kraju dana će se pojačati pa je na riječkom području moguća obilna kiša uz grmljavinu.

Vrijeme će se navečer promijeniti i u Dalmaciji, gdje se također na kraju dana očekuje kiša i grmljavina. Temperature će i dalje biti od 14 do 17 stupnjeva.

Hladno sa snijegom u nedjelju

U nedjelju se u unutrašnjosti očekuje ipak nešto veća promjena. Osim oborina, koje će biti intenzivne, također će zahladiti, a u gorju će kiša prijeći u susnježicu i snijeg, stoji u Vakulinoj prognozi za HRT. Dodaje da bi se u gorju mogao stvoriti i snježni pokrivač.

Do ponedjeljka ujutro će kiša i snijeg ipak prestati, a razvedravanje će uslijediti sa zapada. Temperature će ostati niske, a u utorak ujutro očekuju nas i jutarnji minusi. Nova kiša očekuje se u srijedu.

Na Jadranu će nakon kiše u nedjelju puhati jaka i olujna bura, a također će zahladjeti već od jutra. Hladno, ali sunčano, bit će početkom novog tjedna, a i na moru se od srijede očekuje nova kiša.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr