Vakula otkrio kakav nas listopad čeka

Kad već ljeto većini nije bilo odviše po volji, to bi moglo biti vrijeme u listopadu. Uglavnom će biti suho i iznadprosječno toplo, posebice u nastavku ovog tjedna, te u prvoj polovini sljedećega.

Prošlih dana, u većini Hrvatske bilo je relativno suho, ponegdje je bilo i kiše, posebice na srednjem i južnom Jadranu, u Komiži, primjerice, čak 30 litara po četvornome metru u samo nekoliko sati, a mjestimice će je biti i danas, primjerice u Rijeci i okolici, piše Zoran Vakula glavni meteorolog HRT-a.

Danas bi nekima na sjevernom Jadranu moglo smetati i umjereno jugo, a u nizinama kontinentalne Hrvatske mjestimična magla, posebice u istočnim krajevima.

Drugi dio tjedna topao!

Mnogima povoljne vremenske prilike nastavit će se i poslije praznika. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a u nizinama unutrašnjosti će dojam vremena ponajviše ovisiti o duljini magle. Gdje će biti kratkotrajnija, najviša temperatura zraka bit će viša, većinom oko 25°C, a ni večeri i jutra neće biti hladni za prvu polovinu listopada, piše Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Povratak na Net.hr