STIŽE SUNCE

VAKULA OTKRIO KADA ĆE SE VRIJEME MALO SMIRITI: Prestaje kiša, stižu više temperature – ali ne zadugo

Nad Hrvatskom posljednjih dana vlada ciklona koja je u brojna područja donijela veliku količinu oborina, što je prouzročilo poplave u nekim dijelovima Hrvatske. Sljedećih dana očekuje se smirivanje vremena, no ono neće potrajati.

HRVATSKI METEOROLOZI PROGNOZIRAJU NOVE EKSTREME: ‘Opasne oluje su i nas iznenadile, klima se jako promijenila’

Kiša je potopila Zadar, a isto se dogodilo i u Ogulinu u kojem se izlila rijeka Dobra i prouzročila veliku štetu, dok Karlovac tek večeras očekuje vodeni val. Meteorolog Zoran Vakula otkrio je kada će se vrijeme konačno malo primiriti.

Već sutra će biti stabilnije

‘Sutra daljnje smirivanje vremena, uz još malo kiše, ali uglavnom u istočnoj Hrvatskoj. U petak i subotu djelomice sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu. Od nedjelje promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ali i sunčana razdoblja. Jutra razmjerno svježa, a dnevna temperatura u postupnom porastu.

Najsunčaniji će biti petak i subota

I na Jadranu će se vrijeme stabilizirati, pa će od sutra biti suho i barem djelomice sunčano, uz najviše sunčanog vremena u petak i subotu. U nedjelju je ponovno moguća kiša, uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Također će biti postupno toplije’, prognozira Vakula za HRT.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr