Play ponuda

Uzimamo 25 mil. godišnje, ali je li nam to isplativo?

shimmer fallback
28.2.2012.
13:00
Play ponuda

"Istina je da je Emporion 2004. dobio 16,7 milijuna kuna, a sada dobivamo možda i dvadesetak posto više, ali (vlasnik Indexa Matija) Babić ne spominje da Emporion zbog poslova sa ZAMP-om angažira oko stotinu stalno zaposlenih ljudi, niti mu je jasan obim rada. Pitanje je koliko nam je taj posao isplativ", rekao je Poslovnom dnevnikuMarko Vojković, vlasnik Emporiona, koji je od ZAMP-a preuzeo gotovo sve poslove prikupljanja informacija o autorskim pravima glazbenika i još ZAMP-u iznajmljuje prostor u Heinzelovoj!

Naime, predsjednik Ivo Josipović prozivan je ovih dana u medijima kao zaštitnik Vojkovića, čiji Emporion temeljem harača na korištenje autorskih prava glazbenika zarađuje milijune – i to bez da ijedna druga tvrtka konkurira za dio kolača tog nameta.

Vojković se žali na uvjete, a žali se i ZAMP

Vojković, naime, navodi da je Emporion surađuje sa ZAMP-om još od 1992. godine kada je pobijedio na natječaju, te da se "ugovor od tada često mijenjao, uvijek na štetu Emporiona". Zanimljivo, ZAMP, u čijem je Predsjedništvu od 2004. do 2008. godine uz Josipovića sjedila i Vojkovićeva sestra Sanda Vojković Smiljanić, smatra suprotno.

Naime, iz godišnjih izvješća ZAMP-a vidljivo je da nisu svi članovi zadovoljni angažiranjem Emporiona, pa su 2010. članovi NO ZAMP-a predvođeni Davorom Bobićem postavili pitanje isplativosti najma poslovnog prostora u kojem djeluje ZAMP, te su se dotaknuli mogućnosti kupnje vlastitog prostora, navodi list. U studiji koja je trebala pomoći u odluci o eventualnoj kupnji ili izgradnji zgade za ZAMP, navodi se da se radi o "visokom zakupu poslovnog prostora".

U ZAMP-u pak nisu htjeli obrazložiti zašto, unatoč tome, ne raspisuju javne natječaje za poslove vrijedne 25 milijuna kuna, niti koliko je Emporion dosad zaradio na ZAMP-u. Drže se Josipovićeve da je "sve u granicama zakona".

Play ponuda
Play ponuda