ODŠTETNE PARNICE

UZBUNA ZA KORISNIKE KREDITA U ŠVICARCIMA, ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU PRESUDIO U KORIST BANKE: ‘Valutna klazula je bila jasna’

Odvjetnik Zadravec pokrenuo je sudski postupak protiv Zagrebačke banke radi kredita sklopljenog u prosincu 2006. godine u iznosu od 480.000 švicarskih franaka

Županijski sud u Zagrebu, unatoč tome što su sudovi počeli donositi presude kojima se korisnicima kredita u švicarcima dosuđuje pravo na povrat preplaćenih kredita, otišao je u drugom smjeru i donio odluku koja ide u korist banaka.

Odvjetnik Eugen Zadravec, korisnik kredita u švicarcima, na zagrebačkom sudu nije dobio pravnu bitku protiv Zagrebačke banke. Njegov zahtjev da se ništetnim proglasi članak ugovora o kreditu u valutnoj klauzuli je odbijen, piše Jutarnji list.

OD STRESA ZBOG KREDITA DOBILA ARITMIJU SRCA I IZGUBILA KOSU: ‘Švicarci su mi uzeli i zdravlje i dom, ali pobijedila sam banku’

Odvjetnik je upozorio Ivana Turudića, predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, da tu nije riječ samo o njemu već se tiče 60.000 ljudi.

Suprotna odluci Suda Europske unije

“Dobar dio tih ljudi pokrenut će odštetne parnice, a onda će povodom žalbi banaka vaš sud, dakle Županijski sud u Zagrebu donositi odluke”, upozorio je odvjetnik Zadravec predsjednika suda Turudića, navodeći prethodno kako je sporna presuda koju potpisuje sudac Ivica Veselić suprotna odluci Suda Europske unije iz Luxembourga, suprotna odluci Ustavnog suda Hrvatske, suprotna odluci Vrhovnog suda i odluci Visokoga trgovačkog suda.

Turudić nemoćan

Odvjetnik Zadravec pokrenuo je sudski postupak protiv Zagrebačke banke radi kredita sklopljenog u prosincu 2006. godine u iznosu od 480.000 švicarskih franaka s promjenjivom kamatnom stopom. Na Općinskom sudu u Zagrebu je izgubio pa je uložio žalbu. No, Županijski sud u Zagrebu je početkom srpnja ove godine donio odluku kojom je poništio nekoliko elemenata presude nižeg suda, preinačio je, ali odbio tužitelja u zahtjevu da mu banka vrati preplaćenih 110.863,82 kune.

Turudić pak kaže da je nemoćan jer je svaki sudac, pa tako i sudac Ivica Veselić koji je spor oko švicarca raspleo u korist Zagrebačke banke, autonoman u donošenju svojih odluka.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr