UŽAS U SPLITSKOJ BOLNICI: / 'Deset dana ležala sam na krvavim plahtama, izgrizle su me stjenice!'

Iz hrvatskih bolnica svako malo stižu priče, katkad jezive, koje možda i ponajbolje opisuju stanje u domaćem zdravstvu.

3.7.2016.
8:43
PIXSELL, Ivo Čagalj

Slobodna Dalmacija objavila je priče dvoje pacijenata, koji su dakako željeli ostati anonimni, o lošim iskustvima u Kliničkom bolničkom centru Split, točnije na odjelima Urologije i Endokrinologije.

Plahta krvava, a rezervne nema

Pacijentica koja je bila liječena na odjelu Endokrinologije kaže da joj u deset dana, koliko je tamo provela, nijednom nisu zamijenili plahtu na postelji. Plahta je, kaže, nakon nekog vremena bila natopljena znojem, ali i krvava. Kada je od medicinske sestre tražila da joj zamijeni plahtu, rečeno joj je da zamjenskih plahti nema.

Usto su pacijenticu po nogama i rukama izgrizle - stjenice koje su se očito nastanile u madracima koji nisu mijenjani već godinama!

"Po cijelu noć se grebem po tijelu i ne mogu spavati od tih nametnika. Imam mali milijun uboda i sve me svrbi", kazala je.

Osim stjenica, u bolnici ima i mnogo komaraca, koji negdje u blizini očito imaju leglo.

"Zaudaram kao tvor jer se ne mogu okupati"

Nadalje, u obnovljenom kompleksu bolnice nema uvijek tople vode, pa su bolesnici ponekad prisiljeni prati se hladnom vodom.

"Zaudaram kao tvor, jer se ne mogu okupati. Svakih pola sata moram ići na tuš da vidim ima li tople vode. Ovo je sramota, pa gdje mi to živimo", kaže jedan pacijent s odjela Urologije u bolnici na Križinama.

Tamošnji pacijenti žale se i na manjak posuđa i pribora za jelo. Primjerice, juhu jedu iz šalica za kavu, s tim da im prije ručka juha bude donesena u termos-bocama iz kojih ju potom sami moraju lijevati u šalice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali